неділя, 15 лютого 2009 16:22

Які чинники впливають на стан волосся

Які чинники впливають на стан волосся

Найпростіший спосіб міняти зовнішній образ для жінки – це експериментувати над волоссям, міняючи їх колір і зачіску. Навколишнім людям ці експерименти зазвичай подобаються, але саме волосся, якби була можливість дізнатися його думку, дуже часто незадоволене таким вільним з ним поводженням, а деколи і взагалі закликає про допомогу.

Щоб полегшити життя волоссю і додати собі упевненості при спілкуванні з оточуючими, треба створити сприятливі умови для росту і розвитку цієї природної прикраси. Давайте розглянемо чинники, що впливають на зовнішній вигляд і здоров`я волосся, а також спробуємо сформувати правильне ставлення до цих чинників.

Спадковість

Впливати на гени, одержані від батьків, ми не можемо (принаймні, поки), але в наших силах зробити правильний висновок – не варто сильно експериментувати над своїм волоссям, якщо у батьків воно не в ідеальному стані. У цьому випадки треба дуже уважно віднестися до щоденного піклування і решти чинників, що впливають на стан волосся.

Живлення

Велика помилка розглядати волосся як щось відокремлене від організму. Волосся відчуває і реагує на будь-які проблеми, що виникають в організмі. Величезну шкоду волоссю приносять дієти з обмеженим вживанням білка (як рослинного, так і тваринного походження), оскільки волосся на 97% складається з білка кератину, збагаченого сіркою і мінералами. Зазвичай цим страждають дієти, призначені для різкого скидання ваги.

Після дієти результат може виражатися не в скинутих кілограмах, а у втраченому волоссі. Необхідно, щоб на вашому столі були присутні такі продукти, як риба, птиця (джерела тваринного білка), квасоля, горох, гречка, горіхи (джерела рослинного білка). Обов`язково, щоб білкова їжа засвоювалася, необхідні вітаміни і мікроелементи – це фрукти і овочі. Особливо треба звернути увагу на продукти, що містять залізо, сірку, цинк і вітаміни А, Е.

Вживання у великій кількості жирної їжі є одним з чинників, що приводять до надмірної жирності волосся. У такому разі треба переходити на рослинні жири, зменшуючи вживання тваринних жирів.

При загальній нестачі вологи в організмі шкіра голови може стати сухою. Тому 1 – 1,5 літра води, випитої за день, корисні не тільки організму, але і волоссю.

Стан шкіри голови

Стан волосся дуже сильно залежить від стану шкіри голови, а якщо точніше, від активності сальних і потових залоз. Якщо у людини жирне волосся, це означає, що сальні залози працюють активно і виділяють багато шкірного сала, що і приводить до зайвої жирності волосся. В цьому випадку треба в першу чергу не прагнути змити зайвий жир за допомогою шампуня, а зменшити активність сальних залоз.

Шкіра голови вимагає від нас, щоб ми їй допомогли в живленні, і особливо в очищенні. Якщо правильно очищати (мити) шкіру голови, то волосся буде в оптимальному стані. Волосся погано переносить лужні миючі засоби – це обов`язково треба враховувати при виборі шампуня. Також треба враховувати, що в багатьох шампунях використовуються агресивні миючі компоненти – це зазвичай виражається в тому, що шампунь дуже сильно піниться, а після миття шкіра голови швидко стає жирною. Агресивні миючі компоненти повністю змивають жировий шар на шкірі голови, чим стимулюють надмірно активну роботу сальних залоз.

Стан внутрішніх органів

Нирки і кишечник – це два органи, діяльність яких сильно впливає на здоров`ї і зовнішній вигляд волосся. Якщо здоров`я волосся залишає бажати кращого, має сенс зайнятися оздоровленням, очищенням і нормалізацією роботи кишечника і нирок. Зробити це можна в домашніх умовах будь-яким зручним для вас способом.

План по відновленню здоров`я волосся повинен складатися з трьох основних кроків.

1. Нормалізація роботи кишечника і нирок.

2. Нормалізація щоденного живлення, наявність в їжі білка, вітамінів і мікроелементів.

3. Організація правильного догляду за волоссям. У цьому питанні найголовніше –соответствующее очищення шкіри голови.

Намагаючись поліпшити стан волосся, багато людей в першу чергу починають купувати різні шампуні - і недивно, що це рідко приводить до позитивного результату. Шампунь не усуне причини поганого стану волосся, які знаходиться всередині організму.

Принести користь волоссю ми можемо у прямому розумінні своїми руками – за допомогою самомасажу голови. У цієї процедури є декілька позитивних моментів – активізація кровообігу і нормалізація обміну речовин в шкірі голови, і як наслідок – нормалізація роботи сальних і потових залоз.

Самомасаж волосистої частини голови рекомендований при всіх типах шкіри (суха, жирна, нормальна) на голові. Волосиста частина голови масажується штовхаючими і зрушуючими шкіру рухами.

1.Розтираємо шкіру голови пальцями обох рук по напряму від лоба до потилиці. Спочатку робимо декілька прямолінійних рухів, потім кругові рухи. Починаємо від середини лоба і переміщаємося до скронь. Виконати 10 – 15 рухів.

2. Прийом аналогічний попередньому, але виконується в перпендикулярному напрямі.

3. Рух проводиться широко розставленими пальцями рук. Руки розташовуються над вушними раковинами і зміщують шкіру до середини голови, а потім по черзі кожною рукою зміщуємо шкіру голови в протилежному напрямі і знову до середини голови. Потім руки переміщаються на лоб і потилицю і роблять ті ж рухи до центру тім`яної області. Виконати 3 – 5 рухів.

4. Пальці розташовуються за вушними раковинами під волоссям. Проводимо кругову розминку шкіри голови у напрямі тім`яної області. Потім такі ж рухи проводимо з лоба і потилиці. Виконати 3 – 5 разів.

5. Виконуємо погладжування шкіри голови від лоба у напрямку до потилиці, по черзі кожною рукою, повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Які чинники впливають на стан волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути