пʼятниця, 25 квітня 2008 08:51

Як навчитися швидко засинати

Як навчитися швидко засинати

Рекомендації з боротьби з безсонням в принципі відомі: прогулянка перед сном, провітрювання спальні, заспокійливі травички, теплий душ і так далі Але є ефективніший засіб.

Як вважає мануальний терапевт Ігор Дементьєв, якщо природна функція сну порушена, її можна активізувати за допомогою власних рук.

Спершу треба попрацювати з вухами, оскільки на них розташована безліч біологічно активних точок. Потрібно лягти на ліжко або відкинутися на спинку крісла. Центри долонь прикласти до вух на 3-5 хвилин, тим самим прогрівши вушні раковини. Потім складіть пальці, як для щипка, і неквапливо, ретельно масажуйте краї вушних раковин, починаючи з мочок.

Знову притисніть центри долонь до вух. Проведіть ґрунтовний масаж, обертаючи долоні за годинниковою стрілкою і проти. Якийсь час вуха "горітимуть". Знайте, що ви вже налагодили "пульт управління" енергетичною системою свого організму, яка самостійно включить функцію сну.

Якщо все одно не спиться або турбують неприємні думки, треба лягти на низьку подушку або просто на ліжко. Руки стуліть над головою в кільце, щоб кожна долоня щільно обхвачувала лікоть іншої руки.

Через 20-30 хвилин опустіть руки уздовж тіла і складіть в слабкі, нещільно стислі кулачки. Уявіть, що в них згорає все погане, що турбує вас. Полежіть так, не рухаючись, і сон прийде.

Перед самим засипанням постарайтеся відчути все своє тіло. У думках чітко і ясно дайте йому команду "відновлення". Потім дуже поволі, глибоко вдихніть, затримаєте дихання і - на добраніч!

Якщо нічого не допомагає і заснути не вдається, значить, організму не вистачає кисню, необхідного для нормальної роботи всіх органів, зокрема переварювання вечері.

Тепер зосередьтесьна диханні. Ланцюжок такий: вдих - затримка дихання - довільний видих - знову вдих. У кров поступить більше кисню і вранці ви прокинетеся бадьорим і повним енергії, повідомляє Ukrindustrial.

Зараз ви читаєте новину «Як навчитися швидко засинати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути