середа, 03 вересня 2008 16:40

Як гроші впливають на дітей

Кишенькові гроші потрібні хоча б для того, щоб задовольняти потреби, які далеко не завжди можуть передбачити дорослі. Як визначити кількість кишенькових грошей? Аж ніяк не в порівнянні з батьківськими доходами, швидше в порівнянні з об`єктивними потребами дитини. Отримуючи гроші, дитина вчиться їх накопичувати, витрачати, розраховувати. Давати хрусткі банкноти варто починати в тому віці, коли дитя вже здатне рахувати. Ліпшого способу долучити вашого карапуза до лічби ще не винайдено.

Зауважте, гроші - це реалія, котру не варто приховувати від дітей. Ваша дитина має знати, як ви їх заробляєте, як витрачаєте, що вони закінчуються. І вона поступово усвідомить зв`язок, який існує між роботою, грішми та конкретними товарами, побачить, що буває, якщо гроші загубити чи витратити на якісь дурниці.

Нині багато батьків впадають в іншу крайність - вдаються купувати хороші оцінки у власних дітей. Звичайно, метод може певний час діяти. Однак він не стимулює глибинного інтересу до навчання. А навчання буде ефективним лише тоді, коли малюк у ньому зацікавлений.

Тому замість того, щоб купувати у дитини оцінки, спробуйте з`ясувати, що їй заважає вчитися. На кожне нехотіння знайдеться якесь хотіння. Взагалі, надвартість оцінки, коли дитині здається, що без неї вона взагалі нічого не варта, формує в неї певну життєву настанову - заробляти гроші будь-якою ціною, навіть наступаючи на власні внутрішні потреби та цінності. Якщо ваше дитя усвідомить, що завдяки набутим знанням воно зможе отримувати користь у майбутньому, то ставитиметься до нього зовсім по-іншому.

Дуже важливо пояснити дитині, що існують набагато об`єктивніші чесноти, аніж матеріальні статки, що існують речі, які неможливо купити за гроші, наприклад, честь, гідність, розум. Ваше чадо мусить знати, що багаті також плачуть, а рахунок у банку та розкішний спосіб життя ще не гарантують щастя. Якщо у вашому домі пануватимуть тепло і порозуміння, ваше дитя з вами погодиться, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Як гроші впливають на дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути