Ексклюзиви
вівторок, 04 листопада 2008 10:28

9 помилок людей, які худнуть

9 помилок людей, які худнуть
Скільки разів ми говорили собі, що з понеділка.. і далі нездійсненні обіцянки, плани, що не реалізовуються. А в результаті - нульовий результат і один суцільний розлад, що заїдається плюшками і шоколадками. А, можливо, у вас спочатку неправильний підхід? Давайте проаналізуємо можливі помилки.

Помилка N1 - Порожній холодильник.
Під час дієти ваш холодильник повинен ламатися від страв. Приготуйте заздалегідь, помийте і наріжте солодкий перець, огірки, помідори, яблука, груші, грейпфрути. Ви повинні запастися знежиреним сиром, йогуртом без добавок, відварним пісним м"ясом. Список можна продовжити, і, якщо трапиться напад обжерливості, ви принаймні насититеся правильною їжею. А ось випробовувати волю, тримаючи в холодильнику шкідливі продукти, не варто. Недаремно говорять, що все, що куплене, рано чи пізно буде з"їдене.

Помилка N2 - Категорично відмовляти собі у всьому.
Виключення всіх шкідливих продуктів. Навіть знаходячись на найстрогішій дієті, один раз на тиждень можна влаштувати собі свято живота. Це не означає, що ви запихатимете в себе все підряд. Виберіть які-небудь легкі ласощі і дозволяйте собі іноді це безневинне задоволення. Головне - не захоплюватися.

Помилка N3 - Занадто серйозний підхід.
Американська модель Дейлі Хеддон сказала якось: "Я перепробувала всі дієти світу і порушила їх всіх, одну за одною, а все тому, що перенавантажувала себе, заганяла в немислимо строгі рамки". Психологи стверджують, що одна з головних помилок тих, хто худне - відсутність відчуття гумору. Так, так! Не можна відноситися до дієти як до дуже важливої події. Грайте, фантазуйте. Наприклад, можна уявити собі, що ви - знаменита кіноактриса, якій потрібно скинути зайву вагу заради багатомільйонного гонорару. Головне - ні на хвилину не сумніватися в перемозі. "Дієта - це єдина гра, перемога в якій визначається втратами", - затверджує дизайнер Карл Лагерфельд.

Помилка N4 - Обмежувати споживання рідини.
Багато дієт супроводжуються фразою: "Ні воді!" Це одна з грубих помилок. Потрібно пити ніяк не менше 8-10 стаканів негазованої води на день. Люди, що зуміли скинути зайву вагу, стверджують, що зробили це саме завдяки воді. Вода виганяє з організму шлаки, токсини, заповнює шлунок, тим самим зменшуючи відчуття голоду і сприяючи не тільки втраті зайвої ваги, але і оздоровленню організму.

Помилка N5 - Пити сечогінні засоби, щоб з їх допомогою втратити вагу.
Дійсно, випивши сечогінну пігулку, можна за день скинути 1-2 кілограми, але ця вага повернеться наступного ж дня.

Помилка N6 - Зважуватися щодня.
Не секрет, що вага може коливатися протягом навіть одного дня. Іноді, не дивлячись на всі зусилля, вона із завзятістю, гідною кращого застосування, не міняється. Це зайвий привід турбуватися і зірватися. Тому зважуйтеся один раз на тиждень - навіщо вам зайві приводи для поганого настрою?

Помилка N7 - Давати собі нездійсненні обіцянки.
Намагаючись скинути вагу, ми даємо собі нездійсненні обіцянки: "Я ніколи не буду їсти плюшки", "Я ніколи не порушуватиму режим", "Я харчуватимуся одними капустяними листочками". Ніколи не кажіть "ніколи"! Заборонений плід солодкий. Чим більше ви собі забороняєте, тим сильніше бажання порушити заборону. У боротьбі з такими пороками, як переїдання і куріння, існує принцип одного дня. Я не знаю, що буде завтра, але сьогодні я цілком можу пересилити свою тягу до улюбленої булочки або сигарети. Один день може витримати будь-хто з нас. Так ви плекаєте в собі упевненість.

Помилка N8 - Весь час думати про те, чого ви ще не встигли добитися.
Не можна концентруватися на невдачах. Візьміть за правило вести харчовий щоденник, куди ви записуватимете все з"їдене і випите за день. Таким чином ви зможете проаналізувати свої помилки, контролюватимете себе і вчитиметеся правильно харчуватися, наочно бачивши все, що було зроблене не так.

Помилка N9 - Підкреслювати недоліки фігури.
Не носіть обтягуючий одяг: він невигідно підкреслить недоліки вашої фігури. Ви турбуватиметеся, нервуватиметеся, вам захочеться все кинути і наїстися плюшок і солодощів, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «9 помилок людей, які худнуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути