понеділок, 26 жовтня 2015 18:58

10 найдорожчих діамантів у світі
10

«Ерцгерцог Йосиф» - 21,5 млн доларів 76-каратний безбарвний діамант огранки «прямокутний кушон» був проданий за 21,5 млн доларів на женевському аукціоні дорогоцінних каменів Christie's в листопаді 2012 року. Спочатку алмаз був знайдений на алмазних копальнях Голконди в Індії. Попереднім власником «Ерцгерцога Йосифа» протягом 13 років був Альфредо Моліна, гендиректор ювелірної компанії Black, Starr & Frost jewelers.
«Ідеал» - 22 млн доларів. «Цей діамант є ідеальним у всіх сенсах цього слова», - сказала Ліза Хаббард, голова ювелірного підрозділу Sotheby's в Північній і Південній Америці. Камінь ограновування "смарагд" був проданий у квітні цього року за 22 млн доларів. Знайшли «Ідеал» на знаменитих рудниках De Beers в Південній Африці.
«Ідеальний рожевий» - 23 млн доларів. Діамант, що отримав назву «Ідеальний рожевий», вагою в 14,23 карата був проданий в 2010 році на аукціоні в Гонконгу за 23,166 млн доларів. Аукціоністи очікували, що ціна на діамант складе від 14 до 19 млн доларів, однак покупців дуже зацікавив його вкрай рідкісний рожевий колір.
«Блакитний Уїнстон» - 23,8 млн доларів. Найбільший у світі яскраво-блакитний діамант, що належав Harry Winston, підрозділу Swatch Group, був проданий на женевському аукціоні Christie's в травні 2014 за 23,8 млн доларів.
118-каратне яйце - 30,6 млн доларів. Цей яйцеподібний діамант вагою 118,28 карата був найбільшим діамантом, будь-коли проданим на аукціоні. Він був придбаний за 30,6 млн доларів на гонконгському аукціоні Sotheby's у жовтні 2013 року.

Ці чудові на вигляд камені кристалізуються глибоко в надрах Землі, в умовах екстремально високих тиску і температури.

Як правило, поклади алмазів знаходяться на глибині більше 150 км і ближче до поверхні піднімаються тільки завдяки руху тектонічних плит Землі.

А після належної обробки каміння потрапляє на аукціони, де люди готові викладати за нього шалені суми грошей.

Представляємо вам 10 найдорожчих діамантів у світі.

Зараз ви читаєте новину «10 найдорожчих діамантів у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути