Таїландець упіймав 120-кілограмового коропа

  Таїландський рибалка Кік (праворуч) із колегою ледь втримали рибину, щоб зробити фото
Таїландський рибалка Кік (праворуч) із колегою ледь втримали рибину, щоб зробити фото

Тайський рибалка на ім"я Кік із міста Пхукет упіймав настільки великого коропа, що зламав ваги, намагаючись визначити, на скільки кілограмів той потягне.

Кік прийшов до озера Бунґ Сам Лан у столиці Таїланду Бангкоку, щоб випробувати нову вудку. Він зробив її на замовлення американського клієнта. Кік є одним із найкращих майстрів цієї справи у країні. Чоловік закинув наживку і планував упіймати кількох сомів. Але через певний час за силою натягу линви зрозумів, що на гачку було щось справді величезне.

Лише троє дорослих чоловіків змогли дістати рибину на берег. Гігантський короп пручався і лупив їх своїм хвостом. Фотографам ледь вдалося зробити кілька вдалих фото. Коли здобич врешті зважили, Кік зрозумів, що впіймав найважчого коропа у світі. Рибина важила 120 кг.

— Він піймав рибу більшу, ніж людина може навіть уявити. Будь-який рибалка продав би душу за таку можливість. Та риба ледь не покалічила Кіка своїм хвостом, — говорить начальник Кіка Жан Франсуа Еля.

Він керує десятками рибалок на таїландському узбережжі. Його команда також влаштовує риболовлю для туристів. Вони вже кілька разів претендували на рекорди. Попередні досягнення зважували на несертифікованих вагах, тому офіційно їх не визнають.

120-кілограмовий короп — другий рекордсмен за останні 20 років. Перед тим таїландець Люнґ Дем зловив коропа вагою 110 кг. Зазвичай такі великі рибини кидають назад у воду.

Здобич таїландців належить до виду сіамських дзеркальних коропів. Вони водяться тільки в територіальних водах Таїланду.

— 100 кілограмів — це не сенсація, це норма для сіамських коропів, — говорить 35-річний Ростислав Полівчак, головний редактор газети "Клює". — Максимальна зафіксована вага цього виду — 300 кілограмів. Строго кажучи, це навіть не короп, він має іншу наукову назву. Гігантським сіамським коропом його називають у народі. У Таїланді діє ціла система туристичного вилову такої великої риби.

Місцеві рибалки кажуть, що сіамський короп дуже обережний. Щоб ловити його, треба мати терпіння. Можуть минути місяці, поки короп наблизиться до наживки. Іноді рибалці за все життя може жодного разу не пощастити. Сіамських дзеркальних коропів ловлять на хліб, картоплю і черв"яків.

Зараз ви читаєте новину «Таїландець упіймав 120-кілограмового коропа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути