середа, 07 березня 2007 17:54

Від вина з озоном не буде похмілля

Головний біль після перепою — від консервантів у спиртному. Такого висновку дійшли іспанські вчені. Вони винайшли нове вино, від якого не буває похмілля.

Під час виробництва звичайного вина як консервант використовують сульфати (сполуки сірки). Саме вони спричиняють головний біль. Алергія на ці речовини може проявитися також у висипанні на шкірі й ускладненому диханні. Частина сульфатів, що містяться у напої, мають природне походження. Однак виробники змішують їх зі штучними та збільшують концентрацію у 8–9 разів. Так продовжують термін придатності продукту.

Без консервантів вино може простояти лише декілька днів. Колір із вишукано-червоного змінюється на тьмяно-коричневий. І що найголовніше — не зберігаються антиоксиданти.

Іспанські вчені запропонували обробляти щойно зібраний виноград озоном. Це на 10% гірший консервант, аніж сульфати. Однак дуже ефективний для збереження антиоксидантів.

Крім того, газ не викликає алергічних реакцій. Вино з озоном, за висновками фахівців,  містить у чотири рази більше антиоксидантів. Такий алкогольний напій корисно пити астматикам і алергікам. Антиоксиданти також допомагають при профілактиці серцево-судинних захворювань та раку.

Зараз ви читаєте новину «Від вина з озоном не буде похмілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути