четвер, 19 серпня 2010 04:06

З-під коліс вантажівки вилетів камінь

Камінь завбільшки як півцеглини вилетів з-між спарених задніх коліс КамАЗа й влучив у "жигулі", якими їхала родина Вітвіцьких. Вони поверталась із міста Почаїв на Тернопільщині додому до Ізяслава на Хмельниччині. Камінь пробив лобове скло і влучив у голову 14-річній Ользі Вітвіцькій.

— Спереді сиділа сестра, її чоловік — за рульом, — розповідає 57-річна Галина Вітвіцька, матір Ольги. — Я сиділа ззаду справа, Оля посередині, сестрина внучка — зліва. У Білогірському районі побачили, як із лісопосадки виїхав КамАЗ. Коли під"їхали ближче, сестра вгледіла, як між коліс щось колотиться.

За мить лобове скло "жигулів" розлетілося, пролунав крик, машина стала.

— Сестра кричить: "Олю забило!". А вона вся у стіклі, голова розбита. Кров іде. Я давай ту кров спиняти рушником, а там мозги лізуть. Дитині, що сиділа рядом, 10 років. Вона налякалася, вибігла з машини, стала кричати.

Дівчину в комі відвезли до райлікарні. Діагностували відкриту черепно-мозкову травму, вдавлений осколочний перелом черепа і внутрішньомозкову гематому. Лікарі зробили трепанацію черепа, видалили згустки крові.

— Учора Оля зі мною говорила, — продовжує Галина Леонтіївна. — Протяжно так. Питала за тата, просилася додому. Нині не говорить. Обідилася, бо додому не пустили. Врач каже, що організм молодий, бореться. Шанси є. Я лише вчора витрусила із сумки куски дзеркала, яке розбилося.

Стан Ольги лікарі називають украй тяжким. Номера вантажівки ніхто не запам"ятав. Лише те, що вона везла бетонні панелі.

— Водієві можна було б пред"явити якісь звинувачення, коли б від машини відлетіла запчастина або злетів вантаж, — говорить адвокат Марина Олешко, 30 років. — А так тут немає провини шофера.

Зараз ви читаєте новину «З-під коліс вантажівки вилетів камінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути