четвер, 16 червня 2011 00:30

Зняли пам'ятний напис на івриті

— Я почуваюся дуже погано. Установив маленький пам'ятник, а його знімають. Не знаю, кому він заважав. Розумію, що в Україні потрібні документи на те, аби дихати, — розповідає російською 25-річний Рафаель Тубул, громадянин Ізраїлю.

7 червня у місті Умань на Черкащині зняли пам'ятний напис із багатоповерхівки на вул. Пушкіна. У ній жив хасид 20-річний Шмуель Тубул, рідний брат Рафаеля. Торік у вересні він загинув під час сутички з місцевими. Рафаель установив на будинку пам'ятний напис на честь покійного. На івриті було написано: "Бу динок Шмуеля Нахема Тубула".  Знак з'явився без дозволу міської влади.

Його демонтували представники Ради громадських організацій Умані. За роботою наглядали міліціонери та працівники мерії.

— Хасиди можуть щось установлювати чи будувати з дозволу міської ради. Написи чи банери мають бути не лише на івриті, а й державною українською мовою. Якщо все зроблене згідно із законом, то претензій у нас не буде, — коментує Віктор Дунаєв, заступник голови Ради громадських організацій Умані.

Окрім пам'ятного знака, влада зняла біґ-борд, який показував місце відправлення маршруток. Напис на ньому був лише на івриті, а встановили його без дозволу. Також зрізали огорожу навколо продуктового магазину з кошерною їжею та на вулиці, що веде до могили Рабі Нахмана.

— На зняття огорожі є приписи ДАІ й пожежників, — каже Віктор Дунаєв. — У випадку пожежі в цьому місці не могла би проїхати машина рятувальників.

Зараз ви читаєте новину «Зняли пам'ятний напис на івриті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути