вівторок, 29 вересня 2009 08:24

Зник професор Анатолій Новиков

Автор: фото з архіву родини Новикових
  Професора Анатолія Новикова називають досвідченим туристом. Він ходив по лісах, болотах, побував на північному Уралі, Карелії, Карпатах
Професора Анатолія Новикова називають досвідченим туристом. Він ходив по лісах, болотах, побував на північному Уралі, Карелії, Карпатах

Професор Вінницького технічного університету 73-річний Анатолій Новиков улітку зник неподалік російського озера Байкал.

Новиков працював у сфері плазмової електроніки, розробляв електронні гармати. У Бурятію поїхав на міжнародну конференцію "Плазмова емісійна електроніка". Вона проходила на турбазі "Енхалук" на узбережжі Байкалу.

— Анатолій Олександрович не був там доповідачем, тому я заборонив йому, — розповідає ректор університету Борис Мокін. — Але він поїхав.

22 червня професор прилетів до міста Улан-Уде.

— Виглядав утомленим, повільно реагував на все, — каже голова оргкомітету семінару Олександр Семенов. — Ми думали, що так на нього подіяла зміна часових поясів.

Наступного дня учасники конфренції виїхали на базу. Востаннє Новикова бачили на центральній вулиці села Енхалук. Він пішов до лісу і зник. Професора шукали сім днів, однак не знайшли.

Він не боїться комарів, холоду, голоду

— Він — досвідчений турист, загубитися не міг, — розповідає колега зниклого вінничанин Юрій Кравченко, 60 років. — Ходив по лісах, болотах, був на північному Уралі, у Карелії, Карпатах. Прекрасно орієнтується в будь-якій місцевості, не боїться комарів, холоду, голоду. Знає, що таке тайга. У палатці ночує за будь-якої погоди. Здоров"я мав відмінне, був живчиком. Невідомо, чому він зник. Але Бурятія — то бандитський край.

У Вінниці в професора залишилися дружина Галина, дочка Тетяна та син Ігор.

— Папа мріяв створити в лабораторних умовах шарову молнію, — каже Тетяна. — На конференцію їхав у гарному настрої, обіцяв привезти з Бурятії сувеніри. Папа там уже був 1991 року.

Зараз ви читаєте новину «Зник професор Анатолій Новиков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути