Ексклюзиви
вівторок, 30 квітня 2013 00:30

Жінка і двоє дітей знепритомніли у коридорі

— Думаю, специально хотели травануть, но переборщили. Не могу утверждать, но других вариантов нет, — 36-річний Максим Сабибін запрошує до квартири на просп. Повітрофлотському, 21/2 у Солом'янському районі столиці. У коридорі притримує кудлатого пса.

Його родина ввечері 7 квітня отруїлася невідомою речовиною. Максим із дружиною 34-річною Наталією мають трьох дітей: 12-річну Анастасію, Олександра, 8 років, та 2-річну Катерину. Дружина і двоє менших знепритомніли в коридорі. Старша дочка затрималася у ванній, їй теж стало зле, але не впала. Усі діти потрапили до реанімації токсикології, їхня мати — до лікарні швидкої допомоги з гострим інгаляційним отруєнням продуктами горіння. До помешкання повернулися за тиждень.

— Тієї неділі ми всі були вдома. Діти поїли, пішли у ванну. А потім усім стало важко дихати і запаморочилося в голові, — згадує Сабибін.

Двокімнатка розташована на першому поверсі. Експерти Київгазу перевірили газову колонку і плиту. Витоку не виявили.

— Якби то був газ, собака відчув би й вибіг із хати, — продовжує Максим. — Специфічний запах був у коридорі. Він вивітрився швидко. Коли фахівці перевіряли колонку, побачили отвір у підлозі.

Про цю дірку Сабибіни дізналися шість років тому, коли робили ремонт. Максим відтягує пластмасову тумбочку в коридорі поряд із дитячою кімнатою. У ламінаті вирізаний отвір сантиметрів 20. Застелений папером. Сабибін дістає кілька цеглин, під ними видно труби.

— Ми зривали дерев'яну підлогу під час ремонту. Побачили дірку в підвал. Я звернувся в жек. 2007-го вони надали відповідь: "Залишок гофрованої труби, яку виявили під підлогою у коридорі, невідомого походження". Нормальна відповідь? Ми заклали ту дірку цементом.

На початку року до підвалу під квартирою будівельники почали завозити цеглу. П'ять років тому на цьому місці була піцерія "Караван".

— Вони говорять, що ніяких ремонтних робіт не проводять, а труби у дірці чогось інші, їх поміняли. Простому смертному розібратися не дано. Звертався до всіх можливих інстанцій, — Максим дістає з шафи грубі папки з документами. — У середу, 17 квітня, спустився у підвал із експертами. Дірка з іншого боку була зашита гіпсокартоном.

У Державній архітектурно-будівельній інспекції Сабибіним відповіли, що не надавали дозволів на будівельні роботи. А підвал використовують для складування інвентарю й матеріалів.

Експертиза має встановити, якою речовиною отруїлася родина.

Зараз ви читаєте новину «Жінка і двоє дітей знепритомніли у коридорі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути