пʼятниця, 27 вересня 2013 05:00

Збитого пішохода водій заховав у коморі

Автор: Фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Євген Мотченко із села Максимільянівка Мар’їнського району Донеччини тримає портрет загиблого батька Олександра. Євген добився, аби слідчі поновили розслідування. Вимагає покарати водія хоча б за те, що не викликав ”швидку” і 6,5 годин чекав смерті пішохода
Євген Мотченко із села Максимільянівка Мар’їнського району Донеччини тримає портрет загиблого батька Олександра. Євген добився, аби слідчі поновили розслідування. Вимагає покарати водія хоча б за те, що не викликав ”швидку” і 6,5 годин чекав смерті пішохода

— Сердечный сказал, что нашел бомжа, затянул отогреть. Шесть с половиной часов папа умирал от болевого шока в подсобке. Все кости были переломаны. Сердечный так и не вызвал бы "скорую", если б не односельчанин, который увидел отца, — каже 27-річний Євген Мотченко із села Максимільянівка Мар'їнського району Донеччини. 17 вересня суд поновив кримінальну справу щодо підприємця, який збив  57-річного Олександра Мотченка.

Підприємець 45-річний Юрій Сердечний збив своїм мікроавтобусом "Рено Трафік" Олександра Мотченка 7 січня позаторік. Завіз до свого магазину "Едельвейс" і зачинив.

— Це було десь о 17.00. Батько пішов у магазин і зник, — згадує Євген. — Ми вийшли шукати. До пів на третю ночі ходили. Вранці сусіди казали, що з "Едельвейса" "швидка" забрала якогось чоловіка. То був батько. Експерт сказав, що від больового шоку. Сердечний зізнався, що це він збив.

Підприємець пояснив слідчим, що пішохід упав під колеса сам.

— Правди ми вже не дізнаємося, — каже Євген Турченко, адвокат Мотченків. — Але провина Сердечного є. Втік із місця аварії, не повідомив міліцію, не відправив потерпілого до лікарні. Потім виніс його на мороз, щоб помер начебто від переохолодження.

У діях Юрія Сердечного слідчі не побачили порушень. Мовляв, потерпілий помер би, навіть якби йому надали допомогу. Кримінальну справу закрили, однак Євген добився її поновлення.

Щороку в Україні в аваріях гинуть 5 тис. осіб. Третина — пішоходи й велосипедисти.

— Для міліції кожне ДТП — свято. Бабло тече з усіх боків, — каже правозахисник 47-річний Микола Дараган із Максимільянівки. — У нашому селі 7 вересня 2008-го накурений водій збив двох людей, зокрема мою 16-річну доньку Яну. Вона прожила ще шість днів. Мій тесть цього не пережив, помер від інсульту, жінка від нервового зриву лікувалась. А слідчі підробили підписи понятих, швидкість машини зменшили. Той водій три роки відсидів і знову сів за кермо. Із 150 тисяч гривень присуджених збитків заплатив 27. Слідчий забув накласти арешт на майно, і водій устиг його спродати.

2009 року у сусідньому селі Григорівка міліціонери збили доярку Наталію Бородиню. У неї залишилися п'ятеро дітей, вони не отримали компенсації, винуватці досі працюють у міліції.

2010 року "волга" соцзабезу задавила пенсіонера Миколу Тимковича. Водій 1300 метрів тягнув його на капоті й утік. Вдова Тимковича не взяла 50 тисяч компенсації, хотіла, щоб було по закону. Винуватець сказав: "Не візьмете ви — візьмуть інші". Так і вийшло. Слідчий закрив ту справу через відсутність складу злочину і за півроку купив собі іномарку.

Зараз ви читаєте новину «Збитого пішохода водій заховав у коморі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути