Ексклюзиви
середа, 13 квітня 2011 01:45

"За рибу хоче людей стрілять" - селяни скаржаться на орендаря ставка

Жителі сіл Пилипи й Петрівка Могилів-Подільського району Вінниччини просять міліціонерів захистити їх від 61-річного Миколи Чувашова. Той орендує ставок і нікого не пускає. Кажуть, погрожує невдоволеним.

Села Пилипи, Петрівка та Шлишківці об'єднані в одну сільраду. Там живуть 800 людей. Захисту просять 100.

— Ставок — у центрі села. Через нього протікає річка, — каже Олександр Кухаренко з Пилипів. — Люди не можуть поїти худобу, бо поставив шлагбаум. Воду то відкриє, то закриє. У криницях впала вода. Загатив греблю бумагами та жилізяками, поставив вагончик. Там якісь чужі живуть, п'ють горілку, по ночах крадуть городину і птицю з курників. А то попалив сосни, які люди посадили. Через то біля ставка земля провалилася на метр. Голова сільради просив засипати, але він ігнорував. Засипав, аж коли туди провалився комбайнер Володя Чичірко з комбайном. Після того як написали заяви, Чувашов спиняє мене і чіпляється. Каже: "Твоїм дєтям шо, плохо живьоца?". І угрожає, за рибу хоче людей стрілять. Я живу їден, боюся. Ружья нема.

— Люди залякані, — додає 61-річний Ігор Савич із Петрівки. — Чувашов не тільки погрожує, а й використовує вогнепальну зброю. На Юрія Григораша наслав рекет, щоб той забрав бумагу з підписами селян. Погрожував спалити машину. А оце восени зайшов до Олександра Вдовина, вистрілив із пневматичного пістолєта в повітря і сказав: "Будеш ловить мою рибу, пристрелю". Його жінка голова нашої спілки пайовиків. Люди бояться їй слово сказати. Вони орендують ставок та землі з 2006-го. Але, за законами, водоймою для купання, відпочинку, рибальства, водопою тварин мають право користуватися всі люди.

Микола Чувашов живе у Петрівці.

— Нікому я не погрожував, — запевняє. — Це все роблять для того, щоб забрати в мене став і віддати іншим. Усі документи сфабрикували. 5 квітня приїжджали сюди екологи, міліція, з управління земельних ресурсів, сільради. Усе перевіряють.

— Це Ігор Савич підбурює людей проти мого чоловіка, — додає Тетяна Чувашова, дружина орендаря. — Бо він націоналіст, а мій чоловік — росіянин, мій вітчим — білорус. Зараз усі стовпи в селі розписані: "Геть цього москаля із села. Кацап не буде селом керувати!". Такі слова Савич вигукує і на сесіях сільради. Григораші — то родичі Савича, разом сфабрикували заяви. Нікому мій чоловік зброєю не погрожував. Просто в селі знають, що чоловік має дозвіл на зброю з 1973 року. Ми допомагаємо селу: за свої кошти розчищаємо кладбище, подарували церкві хреста.

Зараз ви читаєте новину «"За рибу хоче людей стрілять" - селяни скаржаться на орендаря ставка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути