Ексклюзиви
четвер, 06 вересня 2007 07:05

За позов до "Київміськбуду" погрожують жителям гуртожитків

21 серпня жителів гуртожитків "Київміськбуду", що на столичних вулицях Корольова та 50-річчя Жовтня, викликав Валерій Буглак — директор заводу залізобетонних виробів ВАТ ДБК3 у структурі "Київміськбуду". Мешканці працюють на цьому підприємстві. Керівник вимагав забрати позовні заяви проти холдингу.

— Крім Буглака, були троє начальників цехів, — згадує працівник заводу Ірина Глодова. — Казали, поки не викреслимо свої прізвища — з кабінету не випустять. Тримали годину. Кілька людей не витримали. Тим, хто відмовився, директор погрожував звільнити з роботи, виселити з гуртожитку й позбавити відпусток.

18 жителів двох столичних гуртожитків, що на проспекті 50-річчя Жовтня, 18б та вул. Академіка Корольова, 9а, просять визнати незаконною приватизацію їхніх помешкань холдингом "Київміськбуд". 14 липня вони подали позов до Святошинського райсуду Києва.

— Буглак сказав, що "Київміськбуд" не поскупиться на гроші, аби зам"яти справу, — розповідають мешканці. —  Мовляв, за нашими адвокатами стоять люди Черновецького. А він все продає, продасть і нас.

Жителі гуртожитку впевнені, що виграють суд. Після цього зможуть приватизувати свої кімнати. У системі "Київміськбуду" вони працюють більше 10 років.

— Повноцінного житла від холдингу нам не дочекатися, тому ці кімнати — єдина наша можливість на житло, — кажуть мешканці. — Тут жити тяжко: загальна кухня, туалет, сусіди-дебошири. Нещодавно один помер від відкритої форми туберкульозу. У таких умовах ростуть наші діти. Якщо приватизуємо гуртожиток — перебудуємо під квартири.

Адвокати мешканців впевнені, що закон на їхньому боці. Програвши суд, холдинг втратить гуртожитки. Потім може втратити більшість об"єктів, які отримав від Київради 1999 року — основний статутний фонд.

Людей обурює, що керівництво "Київмісьбуду" намагається розколоти їх. До директора викликали тільки 18 людей — тих, які підписали позовну заяву. Із них 8 живуть у гуртожитку на вул. Корольова та 10 — на 50-річчя Жовтня.

— Під позовною заявою підписувалися всі жителі нашого гуртожитку, — кажуть люди, які живуть по вул. Корольова, 9а. — Це 74 сім"ї. Але в суді нашими представниками вибрали вісьмох людей. Сьогодні саме на них влаштували облаву. Нехай тоді вже нас усіх виганяють. Ми всі за одного.

Директор заводу залізобетонних виробів Валерій Буглак від коментарів відмовився. Твердить, що жителям гуртожитку допомагають впливові люди. А проблему вони вигадали.

— Ми не маємо права коментувати дії керівника заводу, — каже заступник начальника юридичного управління "Київміськбуду" Лілія Деговець. — Але якщо люди працюють і живуть в гуртожитку, значить, ніякого тиску немає.

Зараз ви читаєте новину «За позов до "Київміськбуду" погрожують жителям гуртожитків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути