Ексклюзиви
четвер, 24 травня 2012 00:00

За отруєння 23 дітей оштрафували на 102 гривні

18 травня до інфекційного відділення лікарні у місті Українка Обухівського району Київщини привезли 22 дітей і п'ятьох вихователів дитсадка "Рушничок". В усіх діагностували харчове отруєння. За три дні до лікарні привезли ще одну дівчинку.

— У п'ятницю зранку син казав, що болить живіт, але у садок пішов, — говорить 26-річна Тетяна Лисак, мати 5-річного Максима. — Увечері я його забрала з температурою і розладом шлунка.

Батьки дошкільнят вважають, 17 травня дітей годували простроченими продуктами.

— Думаю, потравилися рибою. У меню на четвер були рибний суп та пиріжки з повидлом. Але той суп давали тільки старшим дітям, меншим боялися. А коли приїхала санстанція, то у дитсадку почали все швидко викидати. Дівчата знаходили у смітнику біля садіка банки із простроченою ще 2011 року згущонкою, у мішках з-під муки були пачки простроченого соку. Я буду подавати в суд. Вже говорила з іншими матерями, вони теж хочуть жалітися. Це ж не перший раз. Десь рік тому також діти потравилися, але тоді не було розголосу.

Стан хворих лікарі називають задовільним.

— Зараз у нас 23 дітей та п'ять дорослих. У всіх — температура і розлад шлунка. Діагноз — сальмонельоз, — говорить 43-річна Інна Топчій, головний лікар Української райлікарні.

19 травня "Рушничок" закрили. Його перевіряє районна санітарно-епідеміологічна станція.

— Раніше в даному садочку не було випадків масового отруєння, — розповідає Віра Москаленко, головний санітарний лікар Обухівського району. — Згідно з законом, ми перевіряємо дитячі садочки раз на рік. Цей заклад востаннє перевіряли у квітні, нічого підозрілого не знайшли.

За кілька днів директора та медсестру садочка оштрафували на 102 гривні.

— Безвідповідальність і безкарність у сфері захисту здоров'я дітей уже урвали терпець. Отруєння дітей в дошкільному закладі в Обухові стало останньою краплею, — каже 23 травня на засідання Кабінету Міністрів прем'єр-міністр Микола Азаров. — Це ж не трагічний збіг обставин, а недбалість і нахабна безвідповідальність осіб, яких насправді називають відповідальними.

Дитячий садочок "Рушничок" розташований на вул. Київській, 170 — центральній вулиці Обухова. Це єдиний державний дошкільний заклад міста, де є група для хворих на дитячий церебральний параліч. А також: по дві групи — "Перша молодша" та "Друга молодша", по три — "Середня" і "Старша". Загалом — 11. У закладі працюють логопеди, психолог, викладачі англійської мови, музичний керівник, інструктор фізкультури, викладач образотворчого мистецтва, є майстерня, басейн, спортивний та музичний зали, медпункт і кабінет фізкультури. За харчування однієї дитини батьки щомісяця платили 120 грн.

Зараз ви читаєте новину «За отруєння 23 дітей оштрафували на 102 гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути