Ексклюзиви
четвер, 03 лютого 2011 10:08

Володимиру Бондарю сестра розвалила квартиру

Автор: фото: Анна ЩЕПА
  Будинок по столичній вулиці Отто Шмідта, 20. У ньому було три квартири, однак замість середньої побудували триповерховий котедж
Будинок по столичній вулиці Отто Шмідта, 20. У ньому було три квартири, однак замість середньої побудували триповерховий котедж

Шостий рік 53-річний киянин Володимир Бондар судиться з троюрідною сестрою Зоєю Василюк, 50 років. Та зруйнувала його квартиру і звела собі двоповерховий котедж із мансардою.

— Нонсенс якийсь, — каже Володимир. — Шість років не можу суду довести, що квартира була моєю. Обідно, що мене викинули, хоч податок за землю плачу й досі.

Будинок на вул. Отто Шмідта, 20 у столичному мікрорайоні Татарка зведений понад 100 років тому. Тут жив купець Пилип Антонов. Після його смерті спадок поділили дружина і троє доньок. Дім перебудували на три квартири, під окреме житло переобладнали стайню. Зрештою, усі чотири помешкання успадкували онуки купця.

У 1970-1980-х тутешні приватні будинки почали зносити. Взамін жителі отримували помешкання в новобудовах.

— 1987-го родина Зої отримала квартиру на вулиці Теліги в обмін на аварійний дім, — згадує Бондар. — Але її матір не здала документи, а приховала їх.

Володимир свою частину не продав. Жив у службовому помешканні в місті Ірпінь.

— А 2006 року дізнаюся, що Зоя розвалила мою успадковану квартиру. Приїхав, а на її місці зведений уже перший поверх. За місяць вигнала котедж.

Бондар подав на сестру до суду. Вимагає, щоб вона відновила попередній вид будинку або відшкодувала збитки. Скаржиться на Зою Василюк і 53-річний Михайло Калашніков, її інший троюрідний брат. Він живе в суміжній квартирі.

— 30 квітня 2009-го, коли нас не було вдома, хтось пробив суміжну стіну між нашими будинками, — розказує. — Речі винесли надвір. Із нашої кімнати Зоя зробила собі кухню, і наче все так і було.

Тепер родичі спілкуються лише на судових засіданнях. Дім починає розвалюватися.

— Цей будинок — моє родове гніздо, — каже Зоя Василюк. — 2005 року я приїхала сюди. Побачила, що садок занедбаний, хата протікає і нікому то не треба. Запропонувала всім відбудувати маєток. А вони, мабуть, хотіли його продати, от і почалися розборки за площу.

Зараз ви читаєте новину «Володимиру Бондарю сестра розвалила квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути