вівторок, 09 липня 2019 07:30

Вироки вбивцям Катерини Гандзюк переглянуть

Вироки вбивцям херсонської активістки 33-річної Катерини Гандзюк — Сергію Торбіну, Володимиру Васяновичу, В'ячеславу Вишневському і Віктору Горбунову переглянуть.

Відповідну заяву до апеляційного суду подав Дмитро Ільченко. Він — адвокат голови Херсонської обласної ради 49-річного Владислава Мангера, якого підозрювали у замовленні вбивства активістки. У квітні Генпрокуратура змінила йому обвинувачення на "замовне завдання тілесних ушкоджень, що призвели до смерті".

Катерина Гандзюк була радницею міського голови Херсона. 31 липня торік на неї напали біля її будинку. Невідомий вилив на жінку літр сірчаної кислоти. Дістала хімічні опіки понад 30% поверхні тіла. Після трьох місяців лікування померла. Суд встановив виконавців злочину. Усі визнали свою провину. Покровський районний суд Дніпропетровської області дав шість з половиною років в'язниці Сергію Торбіну. Васяновича й Вишневського засудили до чотирьох років, Віктора Горбунова — до трьох.

— Вважаємо цей вирок занадто м'яким, — каже 31-річний Дмитро Ільченко. — До всього, родичі вбитої, зокрема батько, не мали права укладати угоду з обвинуваченими про визнання провини.

Зараз ви читаєте новину «Вироки вбивцям Катерини Гандзюк переглянуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути