вівторок, 26 травня 2009 17:13

Віктора Дядюха побили міліціонери

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Віктор Дядюх показує знімки свого черепа. Чоловік упевнений, що його побили на замовлення начальника міліції Оратівського району Вінницької області Василя Фіногенова
Віктор Дядюх показує знімки свого черепа. Чоловік упевнений, що його побили на замовлення начальника міліції Оратівського району Вінницької області Василя Фіногенова

37-річний Віктор Дядюх із райцентру Липовець Вінницької області запевняє, що його побили міліціонери Тетіївського району Київщини. Відповідну скаргу він передав до прокуратури.

Дядюх — приватний підприємець. 1 травня він із другом їхали власним автомобілем "Ауді А8" до Києва. Планували забрати документи й повернутися додому, щоб встигнути на святкування Дня трудящих. Поблизу Тетіїва автівку зупинили правоохоронці.

— Викинули нас із машини, як бандюг у фільмах, — розповідає Віктор. Він третій тиждень лікується у Липовецькій райлікарні. — Кинули обличчям на землю. Ми в болоті були, бо якраз дощ ішов. Вивернули машину наізнанку. Один із міліціонерів ударив мене автоматом у правий бік, потім у голову, обличчя. Шукали наркотики, зброю. Нічого не знайшли. Потім відвезли до райвідділу. Протримали там кілька годин. Машину й права забрали. Я викликав собі "швидку". Звідти на таксі в Липовець, бо треба було терміново їхати у лікарню.

Лікарі зафіксували у Дядюха струс мозку, забиття нирки, вибиті зуби.

— Мене так шманали не випадково, — упевнений Дядюх. — Зо п"ять років я конфліктую із Василем Фіногеновим. Раніше він працював начальником міліції Липовецького району, нині — Оратівського. Колись у Липовці я не уступив йому дорогу. Через це виник конфлікт. Я не стерпів, написав заяву в обласну прокуратуру. А 1 травня саме проїжджав Оратівський район. Очевидно, Фіногенов мене побачив і передав орієнтири колегам.

Підприємець переконаний, що його затримали незаконно.

— Вимагаю, щоб винних притягли до кримінальної відповідальності, — каже Дядюх. — Написав заяви до голови комітету Верховної Ради України з питань прав людини, Генпрокуратури України та президента. Нехай розслідують.

— Від міліціонерів дісталося і мені, залишилися подряпини, бо лежали на асфальті. — каже Василь Назарик. Він їхав із Дядюхом у машині. — Поки ми не доїхали до Тетієва, машину ніхто не зупиняв.

Начальник Тетіївського райвідділу міліції Юрій Захарчук коментувати пригоду відмовляється.

— Про це мені переказали колеги, — каже начальник Оратівського райвідділу міліції Василь Фіногенов. — Наші працівники намагалися перепинити "ауді". Він в"їхав у райцентр на швидкості 100 кілометрів на годину. Та на "жигулях" таку потужну машину наздогнати не змогли. На такій швидкості авто проїхало ще два пости. Поблизу Тетієва шлях перекрили КамАЗом. Хто саме був за кермом, не знаю. Прізвище Дядюх мені нічого не говорить.

Зараз ви читаєте новину «Віктора Дядюха побили міліціонери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути