Ексклюзиви
четвер, 04 травня 2017 07:55

Виконавча служба продала квартиру без відома власниці

Автор: фото з сайта www.fakty.ua
  Ольга Фарбей із села Проліски Бориспільського району на Київщині показує документи на 3-кімнатну квартиру. Житло придбала 2010 року. Мешкає там із чоловіком та 9-річною донькою
Ольга Фарбей із села Проліски Бориспільського району на Київщині показує документи на 3-кімнатну квартиру. Житло придбала 2010 року. Мешкає там із чоловіком та 9-річною донькою

— Живем, как на пороховой бочке. Из дома выйти не могу, боюсь ребенка одного оставить. В любой момент может прийти новый владелец и выселить. Его представители однажды наведывались. Дверь не открыла, вызвала полицию, — говорить 37-річна Ольга Фарбей із селища Проліски Бориспільського району на Київщині.

Торік виконавча ­служба без відома жінки продала її квартиру. Мала банківський борг у 39 тис. грн. Це сума за споживчий кредит із відсот­ками, його брала 2006-го.

— Оформити споживчий кредит на два телефони попросив знайомий. Обійшлися в 3100 гривень. Обіцяв вчасно за них розрахуватися. Знала його місяців два. Працював у партнерській компанії. Здався серйозним чоловіком. Мав машину, гроші заробляв. За допомогу подарував одну з мобілок. Модель уже й не згадаю. У мене її відразу вкрали. Потім зник і знайомий. Була впевнена, що позику він сплатив, — каже Ольга Фарбей.

У той час вона мешкала в Києві. Квартиру, яку відібрали за борги, придбала 2010-го.

— У столиці жила з бабусею. Після її смерті продала однокімнатку й купила трикімнатну квартиру на 65 "квадратів" у Пролісках. Якраз підростала донька, хотілося розширитися. У новому помешканні прописались із чоловіком. Дитину зареєстрували на початку цього року. Про борги перед банком жодних повідомлень не отримувала. Лише раз 2015-го подзвонили на домашній. Сказали, що винна 40 тисяч. Кому і за що — не зрозуміла. Про те, що нашу квартиру виставили на електронні торги, навіть не здогадувалась. У січні подзвонив державний виконавець і повідомив, що її продали за 530 тисяч гривень. Із них стягнуть заборгованість по кредиту. Відповідне рішення ухвалив Печерський суд ще 2014 року. Просили реквізити, щоб перерахувати нам решту суми, — розповідає жінка.

Перед тим як виставити квартиру на продаж, її описали разом із майном.

— Я була шокована, коли побачила фотографії нашого житла. Як виконавці потрапили досередини, досі не збагну. Казали, що там нібито жив якийсь квартирант Андрій. Він і пустив їх в оселю. Постояльців ніколи не брали. В акті опису квартири понятими записані ліві люди, не з нашого будинку. У виконавчій службі стверджують, що кілька разів надсилали нам повідомлення, але вони поверталися. Тому всі претензії — до нашого поштового відділення.

Новий власник помешкання запропонував родині Фарбей оформити договір оренди.

— Нового власника не бачила й не знаю, хто він. Спілкувалася з його адвокатом. Оформити договір оренди відмовилася. Востаннє говорили з місяць тому. Агресивним тоном сказав, щоб вчасно платили за світло. Інакше подасть заявку на відключення. Виходить, вже й договір з обленерго на себе переоформили. Будемо відстоювати свої права в суді, — говорить Ольга Фарбей.

Ольга з чоловіком 49-річним Олексієм виховують доньку, 9 років. Жінка працює консультантом міжнародної компанії з вантажоперевезень. Чоловік — приватний підприємець.

— Квартиру Ольги Фарбей продали незаконно, — каже адвокат жінки 32-річний Олександр Савчук. — Суд допустив кілька грубих порушень. Заяву про стягнення боргу прийняли за чотири роки після оформлення кредиту. Хоча є обмеження до трьох. Як можна було прирівняти борг у 39 тисяч гривень до квартири, вартість якої близько мільйона? У подружжя є неповнолітня дитина. Ця квартира — їхнє єдине житло. До всього, суд приймав заочне рішення про стягнення заборгованості. Родина не могла захистити свої права.

Зараз ви читаєте новину «Виконавча служба продала квартиру без відома власниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути