четвер, 27 грудня 2012 06:00

Відділення міліції у центрі столиці горіло дві години

25 грудня о 15.02 біля вул. Хрещатик загорілося територіальне відділення міліції Печерського району столиці. Там робили ремонт. Будівельники зрізали металеві решітки з вікон. Пожежа виникла від іскри, що впала на підлогу, припускають правоохоронці.

— Більше половини колег були на чергуванні. У приміщенні десь з десяток людей — керівництво, чергові, — каже міліціонер з рацією у руках на розі вул. Хрещатик і Бессарабської площі.

Вогонь спалахнув у кабінеті на другому поверсі. Почала тліти дерев'яна підлога, потім — стіни. Гасили понад 2 год.

Відділення розташоване у дворах будинків. Поруч — гастроном "Злагода" та ресторан "Редліон". Через дорогу — один із найстаріших Бессарабський ринок і торговельний центр "Арена-сіті".

У вівторок близько 17.30 на територію навколо відділку нікого не пускають. Усі підходи заблокували міліціонери. Вогонь загасили, пожежники змотують обладнання.

— Там такі хлопці всі красиві работають, завжди всміхаються. От так підійдуть і кажуть: "Не торгуй ти, бабка, тою отравою". Жаль, якщо хтось там учадів, — вовтузиться на кріслі-розкладачці Марія Фомівна, 69 років. Торгує з картонного ящика цигарками біля Бессарабської площі. — Я тут уже 20 років торгую. Вперше бачу, як міліцію тушать. Рік тому приїжджали пожарники, бо горів електричний щит в якомусь домі.

З вікон відділення другого поверху піднімається густий білий дим. Світло у приміщенні не горить — відімкнули під час гасіння.

— У будівлі дерев'яні перекриття та стіни. Пожежникам прийшлось зривати підлогу, тому що вогню майже не було, а все тліло. Збитки й причини з'ясовуємо, — пояснює телефоном 43-річний Ігор Михалко зі столичного управління міліції. — Чи згоріли документи, поки що не можу сказати.

За день сталося 192 пожежі

19 разів виїжджали рятувальники на пожежі в Києві 25 грудня. Чотири виклики були хибними.

О 2.30 загорілася двокімнатна квартира в 16-поверховому будинку на вул. Архітектора Ніколаєва, 3б. З приміщення евакуювали 12-річну дівчинку, 48-річного чоловіка та 72-річну жінку. На згарищі знайшли труп чоловіка, особу встановлюють.

О 13.13 згорів склад подушок і ковдр на території колишнього Київського авторемонтного заводу, що на вул. Фрунзе. 40 рятувальників та дев'ять пожежних машин гасили пожежу понад годину. Ніхто не постраждав.

О 17.10 сталося займання в Києво-Печерській лаврі. Вогонь пошкодив близько 80 кв. м дерев'яних конструкцій різблярської майстерні.

Всього по Україні у вівторок сталося 192 пожежі, у них загинули 16 людей.

 

Зараз ви читаєте новину «Відділення міліції у центрі столиці горіло дві години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути