середа, 23 лютого 2011 02:30

Василя Кононенка змусили продати квартиру

"Я думав, коли укладаєш юридичну угоду, то вона має якусь вагу. Але то не так, — розказує львів'янин Василь Кононенко, 44 роки. — У мене забрали квартиру і залишили ні з чим. І нікому нема до того діла — ні міліції, ні суду".

Кононенко — підприємець, має продуктову ятку на ринку. Живе з матір'ю. Не п'є, не палить, ходить до церкви.

— Улітку 2008 року дзвонить мені знайома Свєта Місьо, — каже. — Плачеться, що в її мами серйозні проблеми з серцем, терміново треба робити операцію, міняти клапан. А грошей нема. Я Свєту знаю сім років, завжди їй довірявся. Та й узагалі люблю довіряти людям. Вона знала, що в моєї мами недавно була така ж проблема. Казала, тільки я зможу її зрозуміти.

Василь показує фотографію Світлани на мобільному телефоні.

— У мене грошей не було, але була квартира. Мама на неї в Італії сім років працювала. Але ми там не жили через погані умови. Здавали, а самі винаймали іншу.

13 серпня 2008 року Василь продав житло за $21,6 тис. Цього ж дня уклав зі Світланою Місьо договір позики.

— Документ засвідчив нотаріус. Дали синій листок із підписом і печаткою. Зробили все юридично грамотно. Свєта обіцяла, що віддасть гроші до 31 грудня 2009 року. Сказала, що оплачуватиме мені оренду квартири. Так переконувала, що я просто не міг не повірити. А вона виявилася ходяча сатана. За оренду нічого не платила. Коли вийшов термін віддавати позику — говорила, що зараз коштів іще не має. Але запускає бізнес, і скоро гроші потечуть рікою. Просила позичити їй іще. Я позичив 6,8 тисячі доларів. Їх вона обіцяла повернути при першій вимозі.

Грошей Місьо так і не віддала.

— Тепер у мене нічого нема, — каже Кононенко. — Платити за квартиру не можу, бо все витрачаю на ліки матері. Зараз маю борг 2 тисячі доларів. Добре, що хазяйка хороша і не виставила мене з мамою на вулицю. Заробітки впали. Щоб вижити, продаю свої речі.

2 березня торік Василь подав заяву на Світлану до Залізничного райсуду Львова.

— Виявилося, що я не один, — продовжує. — Над нею тривали 10 судових процесів. Мій виявився 11-й. Вона накрала не лише у звичайних людей, а й у банків. Та суд не змінив майже нічого. Позов задовольнили, але кримінальної справи на Свєту не завели. Зобов'язали лише заплатити позичені гроші. Вона погодилася, і далі нічого не віддала. В інших людей така ж ситуація. Я вже писав листи президенту, міністру внутрішніх справ, у прокуратуру. З Києва приходили тільки повідомлення з написом "розібратися на місці". Мені казали, що Свєта платить кому треба, і її не чіпають.

— То все неправда! — кричить телефоном Світлана Місьо, 32 роки. — Я йому вже 6 тисяч доларів вернула. Але не знала, що то потрібно робити все офіційно. Скоро поверну і решту. І ті 10 судових процесів теж брехня. Вони давно закриті.

Зараз ви читаєте новину «Василя Кононенка змусили продати квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути