Ексклюзиви
четвер, 23 жовтня 2008 07:13

Валерій Клочковський спалив дружину

12 жовтня до Кам"янець-Подільської районної лікарні Хмельницької області привезли 24-річну Тетяну Костенюк із села Станіславівка.

— Жінка поступила о другій ночі в стані опікового шоку, — каже лікар-анестезіолог Ігор Рогожа, 35 років. — Уся в сажі. Попекла голову, обличчя, шию, спину, руки, дихальні шляхи. Обгоріло все до пояса. Шансів вижити не було, навіть якби привезли в обласний опіковий центр.

Костенюк розповіла, що її підпалив співмешканець. За дві години померла. Медики зателефонували міліції.

— Повідомили, що підозрюваний у підпалі вдома, — говорить 30-річний Віталій Козарюк із райвідділу міліції. — Із ним двоє дітей. Оперативна група виїхала в село. Підняли чоловіка з ліжка.

Валерія Клочковського, 34 роки, затримали. Він не опирався.

— Дівчинка була дуже налякана, — згадує Козарюк. — Висунула голову з-під одіяла і сказала: "Заберіть Валєру, щоб він не бив маму".

Проти Клочковського порушили кримінальну справу. Йому загрожує до 10 років ув"язнення.

— Того дня я приїхав з роботи десь у шість вечора, — каже Валерій Клочковський. Із чоловіком зустрічаємося у суді. — Роблю в Кам"янці-Подільському на стройці. Трохи випив. Приїжджаю, а жінки немає, дітей лишила. Узяла карточку, поїхала до Кам"янця, зняла гроші, які платять на дітей. Приїхала напідпитку десь у вісім вечора. Вона любила їздить. Колись двоє суток не була вдома. Питаю: "До кого туди їздила?". А вона: "Яке твоє діло?". Почали сваритися.

Із Тетяною Валерій прожив три роки. Від першого шлюбу жінка мала 4-річну доньку Діану. 9-місяців тому народився спільний син Артур.

— Почала обзиватися, — продовжує Клочковський. — Я її вдарив, потім наче помирилися. Пішли у підвал за картошкою. У пляшці був бензин до бензопилки. Хляпнув на неї, закурив. Загорівся одяг. Таня попекла руки. Я казав: "Може, визвати "скору"?". Не схотіла.

Чоловік плаче. Сльози витирає руками у кайданках.

— Дітей шкода, — каже Валерій. — Може, моя мама забере. Я не хтів, щоб так вийшло. Я її любив.

Житло Клочковських розташоване неподалік від центру села. Подвір"я заасфальтоване. Біля хліва лежить купа гарбузів. На стіні хати причеплена супутникова антена. На порозі стоять чоловічі кросівки та жіночі капці. У протилежних кутках подвір"я з будок брешуть два собаки. Голосно нявчить голодне кошеня.

Таня чекала, коли Валєра засне. Кілька годин терпіла, як на ній усе горіло

— Я їх сусід, — підходить 63-річний Петро Слободян. — Це була десь друга година ночі. Чую, хтось стукає. По голосу упізнав Таню. Відкриваю, а на порозі стоїть страховисько. Я — мужик, але від того мені зле стало.

Слободян викликав "швидку".

— Думав, прийдеться ще одну "скору" звати, — зітхає чоловік. — Моя жінка після інфаркту. Як подивилася, їй стало погано. А сусіди спиртним не зловживали. Таня така хазяйка. Дві корови, свині, кобила, чотирнадцять кролів. Усе встигала. Він її підпалив в десять вечора. "Скору" не визвав. Таня боялася лишити дітей. Чекала, коли Валєра засне. Кілька годин терпіла, як на ній усе горіло. Вже потім прибігла до мене.

9 років тому Клочковського засуджували.

— Тоді в нас покрали якісь вещі, — розказує Ольга Клочковська, 52 роки, мати Валерія. — Син знайшов тих алкоголіків. Налупив. Один із них помер. Так він і попав, получив вісім років. Відсидів шість. Із Таньою ніколи не сварилися. Для нас це як грім із ясного неба.

Ольга Клочковська живе із молодшим сином 27-річним В"ячеславом, невісткою і сватами в сусідньому селі. Її донька Аліна, 25 років, працює барменом у райцентрі.

Тетяну Костенюк поховали в селі Врублівці, звідки вона родом. Дітей відвезли до лікарні.

— Діти поступили 13 жовтня, — розповідає завідувачка дитячого відділення Кам"янець-Подільської райлікарні Ніна Гузак, 49 років. — У хлопчика малокрів"я, у дівчинки — глисти. Але загалом — здорові.

За дітьми доглядає Аліна Клочковська, сестра Валерія.

— Діана знає, що мама померла, але ще не осознає цього, — розповідає Аліна. — Я не знаю, що між ними сталося. Таня була у городі, а Валєрі хтось наговорив дурниць. Він приревнував. Я хочу усиновити Артура. І Діанку вдочерю, якщо Танині не візьмуть її до себе.

У Тетяни Костенюк є сестра, мати і баба.

Зараз ви читаєте новину «Валерій Клочковський спалив дружину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути