вівторок, 22 листопада 2011 00:30

Вахтерку звинуватили в подвійному вбивстві

7 листопада в комунальній квартирі на бульв. Італійському, 6 в Одесі вбили 51-річну Ольгу Прокоф'єву та її вагітну доньку 22-річну Олену. Міліціонери порушили кримінальну справу. Затримали сусідку 59-річну Валентину Бариленко. Спочатку — як свідка, потім почали звинувачувати у вбивстві.

Валентина Бариленко працювала вахтеркою, підробляла удома на комп'ютері. У комунальній квартирі оселилася вісім років тому. Має двох синів — 33-річного Олексія та Георгія, 24 роки. Олексій живе окремо від матері, Георгій — у в'язниці. Із сусідами Прокоф'євими намагалася не бачитися.

— Ну воно й понятно, — каже сусідка Валентини. Прізвища просить не називати. — Любий би не мирився. Всьо-таки дві чужі сім'ї на одній території. І характерами вони різні. Валя — тихенька, нікуди не ходила. Її сина Жору посадили, то вона всі гроші збирала для нього. Заробити хотіла, свою кімнату здавала, доки влітку на дачі жила. А Оля вздорна, любила випити. Постійно запрошувала подруг, пили на кухні. Валіні квартиранти Олі не подобалися.

Кімната Прокоф'євих має 15 кв. м, Валентини Бариленко — 20. Кухня, коридор, ванна і туалет спільні.

— Між мамою і сусідкою всякого було, — розказує Олексій Бариленко. — Ольга постійно наривалася на конфлікти. Таке на кухні влаштовували, що мама і вийти з кімнати боялася. Один раз навіть сфотографувала на мобільний, як на кухні валялися п'яні гості. Ольга пішла в туалет, але так і заснула без трусів. Вона постійно курила на кухні, то мама повирізала з пачок написи "Куріння шкодить здоров'ю", "Куріння може викликати рак легенів" і розвісила. Раз я хотів вмішатися, але мама заспокоїла: "Льоша, то дрібниці, не вмішуйся".

Валентину затримали за три дні після вбивства.

— Під час обшуку вигнали з кімнати, понятих запросили аж потім, щоб підписали протокол, — каже Олексій Бариленко. — До мами адвоката не пускали, нікому не сказали, куди її повезли. Досі вона була лише свідком. Ще й тоді скаржилася, що слідчий постійно кричить, матюкається. Каже: шкода, що жінок не можна бити.

Міліціонери впевнені, Валентина замовила вбивство сусідок через побутові конфлікти. Попросила помочі двох колишніх ув'язнених. Буцімто розрахувалася золотими прикрасами загиблої. За іншою версією — прикраси украли у вбитих. Чоловіків затримали в Київській області, вилучили золото.

— Одна з робочих версій знайшла своє підтвердження, — каже начальник Одеської міліції Володимир Босенко, 43 роки. — Жінок убивали професійно. Ножем поранили діафрагму та легені. Після таких поранень жертва не може кричати.

Родичі та знайомі Валентини вважають, міліціонери повісили на неї нерозкрите подвійне вбивство.

— Очевидно, після скандалу з розстріляним кілером Асланом Дикаєвим бояться, от і "розкривають по гарячих слідах", набивають показники, — припускає 35-річний Георгій Блощиця, правозахисник із громадської організації "Комітет по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією". — Без суду зробили з жінку винною і вже й оголошують про розкриття.

— У мами не було ніяких мотивів для вбивства. Вона уникала конфліктів, спеціально влітку жила на дачі, — каже Олексій Бариленко. — На їхню кімнату претендувати не може, бо ж у загиблих є родичі. Та і грошей для виконавців у мами не було — все витрачала на Жору. На брата ввечері напали хулігани, хотіли пограбувати. Були з ножами. Він відбивався перочинним ножиком, одного поранив, той помер. То міліціонери посадили Жору.

— Валя жила заради сина Жори, працювала на двох роботах, збирала йому все до копійки, передавала передачі, — каже подруга затриманої Тамара Попова. — Конфлікти з сусідкою були, але вона переймалася не ними.

Зараз ви читаєте новину «Вахтерку звинуватили в подвійному вбивстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути