Ексклюзиви
вівторок, 27 листопада 2007 07:06

Юрій Виходець убив односельця й повісився

3 листопада справили дев"ятини по смерті 44-річного Сергія Кондратенка з села Бобрівник Зіньківського району Полтавської обл. 30 жовтня його знайшли мертвим у дворі 31-річного односельця Юрія Виходця.

Сергій народився й виріс у Бобрівнику. Після школи вивчився на слюсаря й токаря. Із дружиною розлучився, 16-річна донька Катерина залишилася з матір"ю в райцентрі Гадяч. Останні два роки чоловік жив із матір"ю у селі, працював на хлібозаводі в Зінькові.

— Увечері 29 жовтня прийшов із роботи й кудись пішов, — згадує 68-річна Марія Дмитрівна, мати Сергія Кондратенка. — Сказав, що повернеться за годину. Я цілу ніч його чекала, виглядала. Зранку пішла шукати по друзях. Ніде не було. Вертаюся додому, а по двору міліція ходить.

Із Марією Дмитрівною слідчі райвідділу приїхали до Юрія Виходця. Господаря не було вдома.

— Серьожа лежав посеред двору, — плаче жінка. — Я його одразу впізнала. У картатій рубашці, в одному черевику. Другий валявся поряд. Куртка — на порозі хати. Глянула — й жахнулася, — Марія Дмитрівна закриває очі. — Він був у крові, живого місця на ньому не було.

Судово-медична експертиза виявила забої легень, голови, обличчя, шиї, переломи ребер.

Напередодні увечері Сергія Кондратенка та Юрія Виходця бачили в місцевому барі. Потім чоловіки пішли до Юрія. Його 31-річна дружина Валентина поїхала до Лохвиці за жомом для скотини. Сини — 12-річний Вадим і Роман, 9 років, — гостювали в бабусі. Вона живе в місті Лебедин Сумської області. У літній кухні спала рідна бабуся Валентини. Та вона не ходить і гостя не бачила. Чула лише, як Юрій кричав "Де гроші?".

Міліціонери опитали всіх. Валентина Виходець зізналася, що того вечора чоловік дзвонив їй на мобільний:

— Сказав, що вбив людину й більше не житиме. Я подумала — п"яний. Сказала, щоб проспався.

Того ж вечора Юрій зайшов до батьків, які теж живуть у Бобрівнику. Сказав, що убив людину й подався додому.

— Юрко хотів купити машину, — розповідає його батько Микола Виходець. — Із невісткою за вісім років назбирали 26 тисяч гривень. Того вечора у кафе він про все розтеліпав Сергієві. Разом пішли додому. Хтозна, що там случилося... Мабуть, грошей не найшли, побилися. А валюта була добре схована у спальні.

За чотири дні Юрія знайшли повішеним у покинутій хаті на сусідньому хуторі Зайці. На стіні він видряпав прощальні слова: "Я пишу при тверезому розумі та світлій пам"яті. Простіть, мені вже втрачати нічого. Я цього просто так не переживу. Простіть мене — дружина, діти, брат, сестра, мама, тато. Я вас усіх дуже люблю".

Із невісткою за вісім років назбирали 26 тисяч гривень

Юрій працював різноробом місцевої агрофірми "Україна". Дружина Валентина — домогосподарка, сини ходять до школи.

Родичі Сергія Кондратенка впевнені, що він не крав грошей.

— Сергій у жизні копійки ні в кого не взяв, — каже його сестра Валентина, 45 років. — Багато помагав сусідам. Того вечора Юрко пішов за пляшкою, Сергій залишився в нього вдома. Юрко згадав про гроші й вернувся. Коли не знайшов їх, напав на Серьогу. Люди по селу розказують, що ті гроші жінка сама переховала десь у шкаф. Міліція їх знайшла.

Колись Кондратенко відсидів у в"язниці п"ять років за бійку.

— В основному Сергій у Полтаві жив. Ми його мало знаємо, — каже 32-річний Сергій Білоцерківець із Бобрівника. — Юрко випивав нечасто — як усі. Хату звів, мав сім"ю. Ніхто не міг подумати, що таке станеться.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Виходець убив односельця й повісився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути