Ексклюзиви
середа, 13 серпня 2008 07:04

Юрій Ткачов підпалив під"їзд двоповерхового будинку

18 років проведе у колонії 41-річний Юрій Ткачов із райцентру Красноармійськ на Донеччині. Такий вирок він отримав минулого місяця за підпал будинку. Чоловік має оплатити лікування і поховання загиблої Тетяни Ількової і виділити по 100 тис. грн її матері та бабусі.

Юрій Ткачов працював слюсарем на місцевому комбікормовому заводі. Жив у двоповерхівці на вул. Отто Шмідта, 16, 35 років. Часто конфліктував із сусідами. Торік у квітні пошкодив електропроводку. В під"їзді стало темно, мешканці восьми квартир добиралися навпомацки.

Того вечора до квартири 67-річної Ганни Кваші прийшли гості: онучка Тетяна Ількова, 22 роки, її чоловік В"ячеслав, 24 роки, і 3-річна донька Дарійка. Пенсіонерка мешкає над Юрієм.

— Ми йшли у пітьмі. Можливо, я зачепив двері Ткачова, — згадує В"ячеслав Ільков. — Тут вискакує господар із лопатою, кидається на мене. Дівчата закричали. Сусіди допомогли відібрати лопату. Але Ткачова ніхто й пальцем не чіпав.

В"ячеслав провів родину до бабусі. Сам пішов на нічну зміну на шахту "Краснолиманська". Близько півночі сестра Тетяни 15-річна Олена Василейко почула шурхіт. Виглянула у під"їзд. Юрій Ткачов обливав двері свого помешкання бензином. Дівчина покликала сестру й сусіда Олександра Морщука із 14-ї квартири.

— Тільки вчув, що Ткачов готує чергову пакость, вибіг у під"їзд, — додає 27-річний Олександр Морщук. — Переді мною бігла Таня. "Що ж ти твориш?" — кричала на Ткачова. Юра плюснув на неї бензином. Чиркнув сірником, кинув Тані під ноги і втік.

Ількова вмить спалахнула. Загорілися двері квартири Ткачова, а за ними зайнявся під"їзд. Люди вибігали з помешкань.

На жінці повністю згорів сарафан, сплавилися шкарпетки й капці

— О пів на першу ночі мене розбудили крики, — розповідає 55-річна Людмила Кутня із квартири N9. — Дивлюся — крізь замкову щілину дим валить. Відкриваю двері. Сусід Сашко людей будить. "Нас підпалив Юра з дванадцятої квартири!" — кричить.

— Мені подзвонила молодша донька, — каже 44-річна Вікторія Василейко, мати Тетяни Ількової. — Каже, в будинку бабусі пожежа. Я помчала на Шмідта. Таня лежала у "швидкій". На ній повністю згорів сарафан, сплавилися шкарпетки й капці.

Перед підпалом Ткачов забрав документи і гроші. Коли будинок запалав, чоловік прийшов на прохідну заводу, попросив викликати пожежників.

— Я взяв каністру, купив на десятку 95-го бензину, облив свої двері й підпалив, — пояснив. — Мене сусіди виживають.


3 травня Тетяна Ількова померла. За підпал Ткачова почали судити.

— Ткачов і раніше бив свою матір, звів її у могилу, — стверджує 55-річна Любов Буряк із квартири N10. — А останнім часом взагалі як із цепу зірвався. Кидався на людей без причини.

— П"яні дебоші влаштовував не я, а хвора пенсіонерка із шістнадцятої квартири, — не визнавав своєї вини Юрій. — Ганна Кваша хотіла мою квартиру. Вмовляла продати, потім вимагала. Погрожувала, що посадить мене, а квартиру забере держава. Давила на те, що я судимий. От я й вирішив: "Не дістанеться моя квартира нікому".

Суду чоловік казав, що сусіди зверху спеціально його затоплювали, шуміли.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Ткачов підпалив під"їзд двоповерхового будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути