Ексклюзиви
вівторок, 05 лютого 2013 07:30

Учитель фізики згорів на власному подвір'ї

Учитель фізики згорів на власному подвір'ї
Фото: photo.i.ua

2 лютого у селі Войнилів Калуського району Івано-Франківської області поховали 44-річного Любомира Левицького. 31 січня він згорів за хатою.

— Був такий добрий, роботящий, з усіма вітався. Чого його Бог забрав? — перемовляються селяни на похороні. — Ще хотів уліті паркан коло хати міняти.

Любомир Євгенович викладав фізику й інформатику у школі сусіднього села Сивка-Войнилів. Дружина 45-річна Любов працює там завучем. Родина жила у Войнилові, у оббитій білою вагонкою двоповерховій хаті на вул. Євшана, 42. Виховали двох дітей. Син Євген навчається у шостому класі, донька Юлія — у випускному.

— Його всі любили: діти, батьки, вчителі, — згадує 75-річний Станіслав Безрукий, двоюрідний дядько загиблого. — Не пив, не курив. Добрий був, міг утішити дитину одним словом. Мою жінку на пенсію проводжав, коли директором у Томашівцях працював.

31 січня Любов Левицька поїхала на роботу о восьмій ранку. Того дня школу мала  перевіряти інспекція з контрольно-ревізійного управління. Чоловік залишився вдома. Мав прийти на перший урок на 9.00. Однак на уроці не з'явився.

— Він настільки був відповідальною і педантичною людиною, що ми почали йому дзвонити. Телефон був поза зоною, — розповідає секретар селищної ради Любов Джус, 41 рік. — Люба переживала, поїхала додому.

Тіло вчителя знайшли спаленим за хатою.

— У снігу, — уточнює сільський голова Володимир Рудий, 41 рік. — Скорчений був, наполовину зігнутий, обгорілий. Ні лежав, ні сидів.

Загибель перевіряють міліціонери. Ознак насильницької смерті експертиза не виявила. Поки що розглядають версії нещасного випадку або самогубства.

— Чоловік був облитий паливно-мастильними матеріалами і підпалений. Біля нього знайшли три коробки сірників у поліетиленовому пакеті й запальничку, — каже Людмила Гласова з обласної прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Учитель фізики згорів на власному подвір'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути