вівторок, 27 листопада 2012 00:45

У ресторані в центрі столиці згоріли дві сестри

— Я в то утро убирал здесь. Самого пожара не видел, только столб дыма стоял. Милиционеры меня не допрашивали. И что я мог сказать? Из ресторана ни с кем не общался, только видел рабочих, которые делали ремонт, — зранку 26 листопада біля столичного ресторану "Аура" двірник років 50 замітає опале листя.

Уночі 23 листопада заклад вигорів ущент. За кілька днів згарище не розібрали, територія досі огороджена червоно-білою стрічкою.

Біля сходів лежать чотири білі троянди, горять дві лампади. У куті біля обпалених тріснутих скляних дверей лежить обгорілий системний блок комп'ютера, там же — розірваний мішок із цементом. У ресторані вціліли лише бетонний каркас і металеві сходи, що ведуть на другий поверх. Скляні перегородки від вогню посипалися.

Кажуть, ресторан "Аура" належить Мурату Налкакіоглу, чоловікові співачки Ані Лорак. Заклад площею близько 500 "квадратів" відкрили на Володимирському узвозі, 2е 2010 року. Він стоїть на краю пагорба, трохи нижче оглядового майданчика арки Дружби народів, поряд — Національна філармонія України.

Як ресторан і нічний клуб "Аура" працювала майже рік. Відвідувачам пропонували європейські, середземноморські та азійські страви, вина, кальяни. Тут відпочивала американська мільярдерка Періс Гілтон, російський актор Гоша Куценко. У квітні 2011-го "Ауру" закрили, прокуратура розслідувала захоплення землі й перевищення повноважень чиновником, який дозволив відкриття. Тепер справу розглядає суд, а ресторан реконструювали, відкриття планували на 30 листопада.

Близько 3.00 в ніч проти п'ятниці через службовий вхід до "Аури" увірвалися четверо чоловіків у масках. Облили все навколо бензином і підпалили. У закладі були четверо охоронців і дві прибиральниці — сестри Наталія Ступак і Євгенія Яковлєва з міста Кролевець на Сумщині. Охоронці вибігли, прибиральниці не прокинулися — згоріли уві сні.

— Коли приїхали рятувальники, горіло вже все, — каже Андрій Онищенко з управління МНС Києва. — Полум'я гасили 17 одиниць техніки і 65 рятувальників. Загасили о 4.47. На згарищі помітили тіла жінок.

Прокуратура Печерського району столиці порушила кримінальну справу за фактом умисного вбивства двох людей. Покарання за такий злочин суворіше, ніж за підпал.

Зараз ви читаєте новину «У ресторані в центрі столиці згоріли дві сестри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути