субота, 04 жовтня 2008 07:06

У Миколи Корендовича арештували корів

Автор: фото: Жанна ПОПОВИЧ
  Микола Корендович чекає на вирок Тернопільського апеляційного суду. Чоловік упевнений, що його покарали незаконно
Микола Корендович чекає на вирок Тернопільського апеляційного суду. Чоловік упевнений, що його покарали незаконно

У 51-річного Миколи Корендовича із села Рохманів Шумського району Тернопільщини судовиконавці арештували двох корів.

— Можу їх пасти, доїти, навіть до бика водити, а от продати — ні. Чи не так? — Корендович звертається до Володимира Маслюка, прокурора відділу обвинувачень обласної прокуратури.

— Сплатіть штраф і арешт знімуть, — відказує той.

Микола Олексійович із дружиною живе в Рохманові. 17-річний син Дем"ян навчається у столичному будівельному університеті, 16-річний Ігор — школяр. Раніше чоловік працював інженером-будівельником. Навесні 2006-го його обрали сільським головою. 25 травня Корендович підробив протокол сесії сільради, встановив собі 50% надбавки до зарплатні та до рангу. Отримував по 820 грн надбавки щомісяця.

— Так робив і попередній голова, — виправдовується Микола Корендович. — Постанова Кабміну N268 від 2 березня 2006 року дозволяє встановлювати надбавки з дозволу депутатів. У селах живе 1,8 тисяч людей, багато молоді, учителів. Часто конфліктують православні київського та московського патріархатів. Я їх розбороняю.

Із 16 сільських депутатів 11 не пам"ятають голосування за надбавку. Секретар сільради Іван Гайдук зізнається, що протокол сесії йому диктував Корендович.

— Пан Микола наказав переробити відомість на зарплату, бо не дасть мені 50 відсотків надбавки до зарплатні, — додає бухгалтер Валентина Польова, 36 років.

Наприкінці 2006-го підроблення документів виявило контрольно-ревізійне управління. Корендовича відсторонили від роботи. Порушили кримінальну справу. У вересні 2008 року її розглянув Апеляційний суд області. Корендовича змусили повернути громаді 6 тис. 565 грн. Арештували корів. Крім того, чоловікові протягом двох років не можна працювати в органах влади та виїжджати із села.

Зараз ви читаєте новину «У Миколи Корендовича арештували корів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути