середа, 14 листопада 2007 07:06

Троє "довічників" спробували втекти з в"язниці

Пилочкою з металу перепилював ґрати вентиляційної шахти колонії N60 Слов"яносербського району Луганщини 30-річний "довічник" Артур Цахаєв. Утікати вирішив у ніч на минулу суботу. Заздалегідь підготував саморобний пістолет.

О пів на п"яту ранку Артур із 34-річним Олександром Вибловим та Дмитром Івановим, 32 роки, виламали ґрати й вилізли крізь невеличку дірку зі спального приміщення. Коридором прокрадалися до промислової зони внутрішнього двору в"язниці, звідки планували втекти на волю. В"язнів побачив наглядач. Вони з пістолета ранили його й таки пробралися до двору. Піднялася охорона.

Чоловіки закрилися у складському приміщенні двору. Вимагали випустити їх на волю. Інакше, мовляв, підірвуть в"язницю. Переконували, що підготували вибухівку. Охоронці намагалися вести переговори, однак утікачі не хотіли відкривати двері. Цахаєв кричав, що вони ніколи не здадуться.

На допомогу підбігли бійці тюремного спецпідрозділу охорони. Вибили двері, почалась перестрілка. Цахаєва ранили, за хвилину він помер. Виблова й Іванова затримали.

Нині вони дають показання. Термін їх ув"язнення не зміниться. Один із охоронців лікує рани в обласній лікарні. Медики називають його стан тяжким. У в"язниці працює слідча комісія. Вона визначає, як у в"язнів з"явився саморобний пістолет.

Артур Цахаєв родом із Дагестану. Уперше за грабіж його судили у восьмому класі. На волю вийшов у 19 років. Деякий час жив на Кавказі. Казав, що воював із чеченцями проти росіян. 2000-го із двоюрідним братом повернувся до України.

На Сумщині Артур Цахаєв організував групу з 15 осіб. Йому допомагали брат і батько. Нападали на бізнесменів, грабували будинки, катували. Артур убив трьох осіб.

Членів банди затримали п"ять років тому. Вони отримали довічне ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «Троє "довічників" спробували втекти з в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути