вівторок, 06 жовтня 2009 07:07

Трьох людей розстріляли біля магазину

Автор: фото: УНІАН
  Працівники міліції забирають тіло загиблого охоронця поряд із меблевим торговим центром 4Room. Невідомі стріляли по власнику супермаркета. Обох його охоронців убили. Бізнесмен помер у ”швидкій”
Працівники міліції забирають тіло загиблого охоронця поряд із меблевим торговим центром 4Room. Невідомі стріляли по власнику супермаркета. Обох його охоронців убили. Бізнесмен помер у ”швидкій”

Минулої п"ятниці на столичній вул. Петропавловській, 12 розстріляли підприємця 45-річного Шабаба Алояна.24-річного Андрія Брежнєва та старшого лейтенанта Володимира Ісая, 36 років.

Убили й двох його охоронців — бійців міліцейського спецпідрозділу "Титан": лейтенанта

Шабаб Алоян був засновником будівельної фірми "Галена". Цього року підприємство побудувало супермаркет 4Room ("чотири кімнати") навпроти столичного Шпалерного ринку. Відкрилися 22 серпня, продавали елітні меблі на площі 40 тис. кв. м.

— Шабаб жив неподалік. Мав будинок у селі Петропавлівська Борщагівка, — розповідає співробітник супермаркету, який не хоче називатися. — Є дружина і троє дітей. У нього три машини, всі — з однаковими номерами. Ніхто не знав, якою приїде цього разу.

До 4Room Алоян приїхав о 14.40. Зупинився за кількадесят метрів від входу. Двоє кілерів чекали неподалік у синьому "Шевроле Авео". Пролунали перші постріли.

— Охоронці закрили підприємця своїми тілами, — каже Микола Жукович з обласної міліції. — Відстрілювалися.

Один міліціонер загинув. Інший устиг випустити у нападників вісім куль і теж упав замертво за кілька метрів від дверей. Шабаб побіг усередину магазину.

— Там стрілянина продовжилася, — говорить  Жукович. — Один із кілерів утік на машині, інший бігав за підприємцем по магазину, стріляв з австрійського пістолета "Глок". Коли закінчилися набої, вибіг, зупинив машину і втік. Теж, до речі, "шевроле".

— Я хотів зайти у той 4Room, — згадує 54-річний Петро Яцюк. — Та ні, думаю, спочатку в "Епіцентр" заскочу, а потім — і на меблі. Коли вже підходив, почув постріли. Поняв, що то патрони, бо ж в армії служив. Побачив хлопців — лежали в крові біля входу. В одного в руках був затиснутий магазин, інший за кобуру держався. Видно, добили їх, коли хотіли перезарядитися. Потім міліція з"їхалася.

У нього три машини, всі — з однаковими номерами. Ніхто не знав, якою приїде цього разу

До меблевого супермаркету приїхало понад 30 міліцейських машин. Експерти налічили 16 гільз від пістолета.

Шабаб помер у кареті "швидкої". Синє "Шевроле Авео" міліціонери знайшли. Поранений кілер проїхав на ньому кілька кілометрів у напрямку Одеської пл., ударився об дерево і паркан. Наступного дня помер у лікарні від кульових поранень. Другого кілера затримали на Житомирщині. Обидва — вірмени.

В організації нападу міліціонери підозрюють російського кримінального авторитета на прізвисько Мераб. Українські правоохоронці вже виїхали до Росії.

У неділю загиблих "титанівців" поховали: Брежнєва — у селі Руднєве Путивльського району Сумської області, Ісая — в селі Вороньків Бориспільського району Київщини. В останнього залишилися дружина і дві доньки. Шабаба поховали 5 жовтня на курдському кладовищі, за 25 км від Києва.

— Дядя был очень порядочный человек, — каже 26-річний Борис Хчоян, племінник Шабаба. — То, что он бандит по кличке Курд, — неправда. Курд — это наша национальность. Дядя всегда боролся за наши права, был одним из активных членов курдской общины, членом совета Ассоциации курдских организаций Украины. Дяде и его семье давно угрожали. А последние две недели за ним активно следили.

Зараз ви читаєте новину «Трьох людей розстріляли біля магазину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути