субота, 23 серпня 2008 07:12

Трьох хлопців ударило струмом

17 серпня 8-річні Максим Постол, Вадим Фролов та Владислав Шаповалов, 10 років, із міста Ніжина на Чернігівщині поверталися з озера додому. Проходили повз залізничну станцію. Залізли на старий вагон, що стояв на території вантажного парку. Коли хлопці піднялися на дах, їх ударило струмом напругою 10 тис. вольт. Усі троє отримали опіки. Життя Максима Постола — в небезпеці.

— Шанси вижити в хлопця — один відсоток,— каже лікар реанімаційного відділення Ніжинської міськлікарні Микола Кабанець, 72 роки. — Обпечено 85 відсотків шкіри. Вціліла  лише на голові, шиї, кистях та стопах. Є місця з опіками четвертого ступеня. Це коли уражені навіть м"язи. Хлопчик підключений до апарата штучного дихання. Ми виводимо його з шокового стану. Шкіра розкладається, токсини уражують печінку й серцево-судинну систему. Щоб підтримати тиск, через крапельницю йому даємо найсильніший препарат. Як тільки перестаємо, він одразу падає. В четвер увечері Максима забрали до обласной дитячої лікарні Чернігова. Він у реанімації.

Владиславові Шаповалову обпекло руку від ліктя до кисті, він перебуває у хірургічному відділенні. Вадим Фролов теж має опік руки, лікується вдома.

— Зараз проводимо перевірку, — говорить начальник лінійного відділення міліції на станції "Ніжин" Олександр Хомич, 28 років. — Є чимало питань: територія вантажного парку має охоронятися, а хлопців ніхто не зупинив. Не зрозуміло — чому списаний вагон, фактично металобрухт, стояв під дротами з напругою.

Зараз ви читаєте новину «Трьох хлопців ударило струмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути