Ексклюзиви
середа, 26 вересня 2012 06:15

Тетяна Герасименко зникла з пожертвами

Автор: фото з сайта www.vk.com
  Рівнянка Тетяна Герасименко дев’ять місяців не віддавала лікарям зібрані пожертви. Зникла, коли грошима зацікавились учасники благодійного аукціону
Рівнянка Тетяна Герасименко дев’ять місяців не віддавала лікарям зібрані пожертви. Зникла, коли грошима зацікавились учасники благодійного аукціону

— Дружина прислала есемеску, що в Києві, стоїть на даху багатоповерхівки, буде стрибати. Більше на зв'язок не виходить. Поняття не маю, де її шукати, — зітхає 32-річний фотограф Юрій Биков із міста Рівне.

З 22 листопада по 12 грудня торік його дружина 29-річна Тетяна Герасименко організувала благодійну акцію для допомоги дітям, хворим на рак. У соціальній мережі "ВКонтакте" влаштувала "Живі торги": охочі виставляли свої фото і пропонували побачення за гроші. По закінченню здавали гроші Тетяні — зібрали 32 640 грн.

— Ці гроші мали піти у відділення онкогематології обласної дитячої лікарні, — каже Андрій Турченюк, голова профспілки Рівненського державного гуманітарного університету. Він був співорганізатором акції. — Планували купити прилад, що визначає, чи не хворіє донор крові на гепатит. Він вартує кількадесят тисяч гривень.

Тетяна Герасименко зберігала гроші у себе. За дев'ять місяців так і не віддала їх лікарні. На початку вересня долею внесків зацікавилися журналісти. 13 вересня Тетяна зникла.

— Я знаю не більше за всіх, — каже Андрій Турченюк. — Тетяна й зі мною перестала контактувати. Я її знаю три роки. Повірив, бо вона й раніше проводила благодійні акції у місті. Думав, вона порядна людина.

Тетяна надіслала на електронну пошту Андрієві Турченюку відскановану копію чека з аптеки. На ньому — перелік куплених ліків на загальну суму 30 905,3 грн. Мовляв, це вона купила ліки.

— Від пані Герасименко лікарня нічого не отримувала ні весною, ні влітку, — каже виконувач обов'язків головного лікаря Марія Герасимчук, 55 років.

— Тетяна підходила до нас на початку вересня, — додає Любов Краков'ян, завідувач відділення онкогематології дитячої обласної лікарні. — Запропонувала тисячу гривень допомоги. Я послала її купити 150 флаконів фізіологічного розчину та 50 систем для його введення. Вона витратила 905 гривень 30 копійок.

Юрій Биков теж був організатором аукціону. У день зникнення Тетяна прислала йому повідомлення. Пояснила, що їй набридли пересуди.

— Я перед тим просив її показати людям якісь документи. Вона ображалася, казала, що я їй не вірю, — говорить Юрій. — А 13 вересня втекла. Написала мені номер таксиста, в якого залишила ключі від квартири. Я дзвонив її матері й подругам, та ніхто її більше не бачив. Пишу їй повідомлення, прошу вернутися. Не реагує. Раніше Таня казала, що гроші лежать на депозиті в якомусь банку, а термін дії договору ще не завершився. А потім заявила, що погасила ними кредит за своє лікування — півтора року тому зламала ногу.

Юрій познайомився з Тетяною 2011-го, одружилися цієї весни.

— Великих трат після торгів не робила — я би помітив, — каже Юрій Биков. — Місяць тому ми купили пральну машинку, але за мій кошт. Влітку їздили на Азовське море. Тільки одного разу вона зняла зі своєї картки тисячу гривень — казала, що то її зарплата.

Тетяна Герасименко донедавна викладала менеджмент у місцевому інституті. На початку осені повідомила на своїй сторінці в соцмережі, що звільнилася.

Міліціонери поки що не порушують кримінальної справи. Чекають, що до них звернуться ошукані люди.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Герасименко зникла з пожертвами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути