Ексклюзиви
вівторок, 29 серпня 2006 18:21

Священики Києво-Печерської лаври побилися з журналістами

На свято Успіння Богородиці, 28 серпня, журналістка "5 каналу" Наталя Тугузова й оператор Олександр Плотніков приїхали до Києво-Печерської Лаври робити матеріал про свято. Звернулися до намісника лаври отця Павла за коментарем.

— Я встигла промовити тільки таке: "Шановний владико! "5 канал". Скажіть, будь-ласка, вашу думку щодо помісної церкви", — розповіла "ГПУ" 29-річна Наталя Тугузова. — Отець Павло мене перервав — я не буду, мовляв, давати жодних коментарів "5 каналу". Далі намісник почав кричати на нас із оператором. Основна його думка полягала в тому, що "5 канал" — брехливий.

29-річний Олександр Плотніков зняв розмову на камеру і продовжував знімати ще кілька секунд, коли отець-намісник відвернувся від них і почав відходити.

— Тут він очевидно усвідомив, що його лайку почують телеглядачі. Тоді повернувся до нас, щоб забрати касету. До нього приєдналися ще кілька священиків, які були поруч, церковний охоронець і бабусі-віруючі.

Тугузова і Плотніков кажуть, що намагалися захистити дорогу апаратуру.

— Нас не били. Лише тягали і штовхали, лізли до наших кишень, — згадує Наталя. — Я ледве врятувала свій мобільний телефон.

Журналістці стало погано. Вона відійшла вбік, її знудило. Коли ж знову побачила Олександра, він лежав на землі, а церковний охоронець передавив йому рукою горло.

У журналістів відібрали камеру, мікрофон і касету. Вони звернулася до Печерського райвідділу міліції. Разом із дільничним увечері вони змогли повернути собі камеру і мікрофон. Але касету отець Павло віддавати відмовився.

— Ніякої бійки не було, — запевнив "ГПУ" прес-секретар Української православної церкви Московського патріархату Василь Анісімов, 47 років. — Журналістка була вдягнена занадто відверто, щоб знаходитися на території святині — напівпрозора блуза, непокрита голова. Поводилася нахабно. Владика Павло справді сказав послушникам відібрати у журналістів камеру — вони не мали дозволу знімати на території лаври.

— Того дня на святкове богослужіння у Києво-Печерській лаврі приїхали знімальні групи всіх українських телеканалів. Щоб знімати на території лаври, журналістам не потрібно ніякого спеціального дозволу. Києво-Печерська лавра — це не закрита зона, — стверджує працівник медіа-профспілки Михайло Волховський. — На журналістів напали, коли вони виконували свої професійні обов"язки.

Зараз ви читаєте новину «Священики Києво-Печерської лаври побилися з журналістами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути