четвер, 17 червня 2021 07:25

Подружжя розстріляли за 23 тисячі доларів боргу

У ніч на 8 червня в селі Грубське Коростишівської громади на Житомирщині крізь вікно будинку розстріляли подружжя 46-річного Сергія та 39-річну Оксану Міненків. У сусідній кімнаті спала їхня 12-річна донька. Вона викликала "швидку" і поліцію.

Сергій загинув на місці від поранень у серце й легеню. Оксану забрали до Коростишівської лікарні й прооперували. Наступного дня померла.

— У жінки майже всі внутрішні органи були пошматовані. Мала перелом стегнової кістки й кісток таза, — розповіла Олена Гайсюк із Коростишівської лікарні.

У Грубському живе майже сотня людей. Хата Міненків стоїть на околиці. Оксана була домогосподаркою, Сергій їздив на заробітки до Польщі. Виховували двох доньок. Старша 16-річна навчається в Житомирі.

— Уціліла дівчинка казала, що коло часу ночі почула два постріли. Налякалася. Бідна й не знала, шо тата вже нема, — ­плаче 67-річна сусідка, не називається. — Не понятно, за шо їх можна було вбивати. Вони ж не міліонери. Статків не мали. Хатина дерев'яна, бідненька. І не сварилися ні з ким.

Майже місяць до трагедії Сергій був удома. А 9 червня мав забрати візу для виїзду на роботу.

— Обоє працьовиті, господарі. Не пили, ні з ким не конфліктували. Сергій раніше працював лісником, у нього була своя пилорама, худобу тримав. А потім різко звільнився, господарство спродав. Влаштувався далекобійником. Почав їздити за кордон, — додає місцева жителька Валентина Осолінська.

Підозрюваного 58-річного Олександра Мальцева затримали 8 червня. Він — уродженець Курської області Росії. Має українське громадянство й живе в Києві. У сусідньому із Грубським селі Вишневому 10 років тому купив дачу. Місцеві кажуть, що про нього нічого не знають, жив відлюдькувато.

Як познайомився із Сергієм — слідчі ще встановлюють.

— Затриманий розповів — шість років тому Міненко позичив у нього 5,8 тисячі доларів і не повернув. Борг із відсотками зріс до 23 тисяч доларів — це понад 619 тисяч гривень. Попередньо, гроші й стали причиною розправи, — каже начальник обласної поліції Юрій Олійник.

— Чоловік не одразу зізнався у злочині. Під час обшуку в нього вилучили зброю, набої, порох і дріб, — говорить Олійник. — У сховку в чагарнику ми знайшли мопед, рюкзак з автоматом і двома ручними гранатами. Вилучене відправили на експертизу.

Підозрюваного 10 червня арештували без права на заставу. Йому загрожує до 15 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Подружжя розстріляли за 23 тисячі доларів боргу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути