пʼятниця, 13 квітня 2012 05:15

Стіна привалила двох сестер

— Ту ферму давно пора було знести і з земльою зровнять. Шо толку од тих зданій, якщо вони дєтєй калічать? — перемовляються на похороні жінки в прикордонному селі Переброди Дубровицького району на Рівненщині. — Хороша така сім'я була, п'ять дєток ростили. А тепер яка вже в хаті Паска?

У середу на сільському цвинтарі поховали двох сестер Рябих — 10-річну Наталку та Марію, 2,5 роки. Обидві загинули на старій фермі за селом. На них обвалилася стіна господарчої будівлі.

Сестри гралися у себе на обійсті 10 квітня після обіду, а потім пішли з друзями до порожньої занедбаної ферми неподалік. Від хати Рябих до розвалених будівель КСП "Жаденський" приблизно 500 м.

— Оте господарство давно вже не працює, його розпаювали і років із 10 стоїть пусткою. Охороняти руїни особливо нікому, — каже сільський голова Валерій Крижик, 36 років. — За кожним дитям у селі не встежиш, а підлітки туди інколи бігають гратися у піжмурки чи війну, якщо батьки не бачать. Разом із сестрами на фермі бавилися ще кілька малюків. Вони й розказали про нещасний випадок. Кажуть, нібито стіна від сильного вітру рухнула.

— Діти привели старого чоловіка, але він один підняти стіну не подужав. Йому на допомогу прийшли ще п'ятеро односельчан. Разом відвалили плиту і витягнули дівчат з-під завалу, — каже 52-річний Олексій Лозян, начальник кримінальної міліції області у справах неповнолітніх. — Найменша з дівчат загинула одразу, а її старша сестра — померла у "швидкій". Проводимо перевірку всіх обставин і з'ясовуємо, кому належить будівля.

— Батько дівчаток Іван робить шофером у Дубровиці, мати Люда дітей доглядає. Марічка була в сім'ї наймолодшою, а Наталка — третьою по щоту, — кажуть у Перебродах.

Зараз ви читаєте новину «Стіна привалила двох сестер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути