четвер, 24 вересня 2009 08:40

"Стан мого здоров"я значно погіршився"

Автор: фото з сайту vse1.com.ua
  Колишній суддя Львівського апеляційного господарського суду Ігор Зварич запевняє, що справу проти нього сфальсифікували
Колишній суддя Львівського апеляційного господарського суду Ігор Зварич запевняє, що справу проти нього сфальсифікували

"Більше двох місяців зі мною не проводять слідчих дій, — каже "ГПУ" Ігор Зварич, екс-голова Львівського апеляційного адміністративного суду. Він сидить у львівському ізоляторі, який у народі називають "Бригітка". — Лякають психологічно, "колять", щоб я визнав вину. Суди безпідставно продовжують термін тримання під вартою. Стан мого здоров"я значно погіршився, але цього й добиваються ті, хто мене "коле". У камері мене  утримують, як і інших в"язнів. Влада боїться, бо на волі я зможу себе захистити".

Суддю звинуватили у хабарництві наприкінці осені торік. Під час обшуків виявили $1,9 млн і 2 млн грн, із кабінету вилучили порнофільми, записи із проханнями, з якими до Зварича зверталися високопосадовці. Торік 12 грудня його звільнили з посади й оголосили в розшук, бо він зник. За три місяці затримали у будинку N 74а на вул. Тарнавського у Львові, де живе сім"я Зварича. Відвезли до Києва, згодом перевели до Львова. Екс-суддя запевняв, що не ховався, а його викрали.

— Ігоре Степановичу, нещодавно заступник генпрокурора Ренат Кузьмін сказав, що ви свідчите проти колег — суддів із Львівського апеляційного адміністративного суду.

— Ніяких показів відносно колег я не давав і не даю з однієї причини: жодних протиправних дій ні я, ні мої колеги не вчиняли. А на цих суддів упливають, щоб дали покази проти мене. Брехнею, шантажем, погрозами, залякуваннями порушити справу, звільнити з роботи, взяти під варту. Їхні сім"ї залякали, як у часи сталінізму. Допускаю, що боягузи могли оговорити себе і мене, помилково думаючи, що їх залишать у спокої.

Опишіть ваш розпорядок дня.

— Весь день і всю ніч перебуваю в тюремній камері. Як і всі, маю право на півгодинну прогулянку на свіжому повітрі в тюремному дворику.

Під час обшуків у кабінеті судді виявили 1,9 мільйона доларів і два мільйони гривень

Вам дозволяють бачитися з рідними?

— Досі не бачився. Їм на волі погрожують, наглядають за квартирою з сусідніх будинків, підслуховують, підглядають. Дружині погрожують звільненням через Вищу раду юстиції (Оксана Зварич працює суддею у Львівському апеляційному господарському суді. — "ГПУ") за те, що не дає потрібні слідству покази щодо мене.

Як ви харчуєтеся?

— Як і всі — у СІЗО. Маю право раз на півмісяця отримати передачу від родини чи друзів. Дружина передає, якщо має можливість.

Бійці спецпідрозділу "Альфа" били вас при затриманні?

— Мені і моїм рідним побоїв не наносили. Я був побитий до затримання. Це зафіксували працівники Служби безпеки і судмедекспертиза, яку провели після взяття під варту. Проти працівників СБУ я готую позови за знищення мого майна.

Чому порушили справу проти вас, а не інших суддів?

— Бо саме я очолював Львівський апеляційний адміністративний суд. Саме мені владні політики давали вказівки. Саме я не втягнув у політичну авантюру суд, юрисдикція якого поширюється на вісім областей України. Я обіцяю, що так чи інакше всі таємні співробітники спецслужб спливуть по цій справі. Я до останнього подиху боротимуся з брехнею, цинізмом, фабрикацією, знущаннями та політичними переслідуваннями, які застосовуються щодо моєї сім"ї.

Зараз ви читаєте новину «"Стан мого здоров"я значно погіршився"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути