субота, 21 червня 2008 07:04

Сергій Михальчук спалив хату й застрелив двох друзів

Автор: фото надане Управлінням МНС у Рівненській області
  По обіді 18 червня на подвір’ї родини Михальчуків у селі Борщівка Костопільського району Рівненської області сидить сусід. В обійсті згоріли хата, літня кухня й хлів із сіном
По обіді 18 червня на подвір’ї родини Михальчуків у селі Борщівка Костопільського району Рівненської області сидить сусід. В обійсті згоріли хата, літня кухня й хлів із сіном

40-річний Сергій Михальчук за півгодини спалив своє обійстя, вбив двох друзів і підстрелив односельця.

У Борщівці Костопільського району на Рівненщині люди голосно сперечаються біля сільмагу.

— Та його вбити мало, катюгу такого, — махає кулаками 56-річний Володимир Жовнір із сусідньої Малої Любаші. — Скільки людей загубив. А я ж Серьожу з дитинства знав!

Родичі загиблих говорити відмовляються.

— Не ходіть туди, — просить голова сільради Світлана Ковальчук, 35 років. — Матерів та дружин водою відливають, лікарі чергують. Стільки горя, що голова кругом іде.

У середу близько восьмої вечора Михальчук із двома друзями, 42-річним Петром Кондратюком та Миколою Цимбалюком, 40 років, поскладали сіно до хліва. Випили горілки.

Після вечері Петро з Миколою пішли додому. Дружина почала сварити Сергія за пияцтво. Хотіла, щоб допоміг по господарству.

— Серьожка розлютився. Крикнув, що застрелить жінку, дітей і сам застрелиться, — хреститься 64-річна Любов Оксенюк. — Жінка його, Лариса, пробувала заспокоїти, та де там! Визвірився на неї, пригрозив убити.

Михальчук підійшов до сейфа, де тримав мисливську рушницю. У цей момент Лариса зрозуміла: чоловік не жартує.

— Вона наказала дітям тікати через двір, — розповідає Любов Оксенюк. —  А сама побігла до свекрухи, яка живе неподалік. Тільки й устигла, що на вулицю вийти.

Чоловік зарядив рушницю і вискочив слідом. На його крики прибігли сусіди — Петро та Микола. У селі розповідають, що Сергій на всю вулицю гукав жінку.

— Кричав: "Де вона? Куди побігла?" — згадує 32-річна Марина.Вистрілив у сарай. Сіно й загорілося.

Потім чоловік підпалив свою хату. А сам став на вулиці й продовжував гукати дружину.

Микола Цимбалюк хотів спинити товариша. Михальчук убив його одним пострілом у стегно — куля розірвала артерію. Тоді перезарядив рушницю і вистрелив ще раз — поцілив у пах Петрові Кондратюку. Той упав на землю.

— Що тут здіялося, — охає Любов Оксенюк. — Люди збігалися на постріли. Не розуміли, хто, де й навіщо стріляє. Потім побачили кров. Серьожа був аж червоний від злості.

54-річному Миколі Олексійчуку він прострелив ногу. Той утік.

До Сергія підбігла мати. Жінка ридала і просила стріляти в неї, але не вбивати людей.

Матерів та дружин водою відливають, лікарі чергують

Михальчука скрутили односельці, коли він перезаряджав рушницю. Хтось із чоловіків стрибнув йому на спину, повалив на землю і вирвав зброю. Руки зв"язали мотузкою. Щоб угамувався, копали ногами.

На місце приїхали міліція та пожежники. Будинок швидко загасили.

— Із вікон хати валив чорний дим. Поряд палали дерев"яний сарай, гараж та літня кухня, — розповідає Дмитро Мельник з обласного управління МНС. — Врятували лише дім та кухню. Разом із гаражем згоріли два мотоцикли "Восход-3М", мотоцикл МТ-10, мопед "Альфа", молотарка та 3 тонни сіна.

Сергія Михальчука забрали до райвідділу міліції.

Петро Кондратюк помер у реанімації наступного дня. Лікарі 5 год. боролися за його життя, але не врятували.

— Сергій і Микола працювали на сезонних роботах у лісгоспі, — каже голова сільради. — Сергій був досить спокійним. Ніколи на нього люди не скаржилися.

Михальчук народився у Борщівці, його дружина — з Костополя. Мають трьох дітей — доньку та двох синів, найменшому 6 років. У селі кажуть, що Лариса давно погрожувала покинути чоловіка через постійні сварки, але їй не було куди піти.

У Кондратюка залишилося двоє дітей. Цимбалюк виховував чотирьох, дві доньки-близнючки закінчили 8-й клас.

— Зброя зареєстрована, — зазначає районний прокурор Юрій Мельник. — Чоловік був мисливцем, ходив із нею на полювання. А коли робили обшук в його оселі, знайшли ще одну рушницю — незареєстровану.

Сергій Михальчук розкаюється у тому, що скоїв. До суду він перебуватиме в ізоляторі тимчасового утримання в Костополі.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Михальчук спалив хату й застрелив двох друзів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути