вівторок, 16 лютого 2010 08:08

Сергію Цвику зламали руку в міліції

Автор: фото: Андрій ЯНОВИЧ
  Тернополянин Сергій Цвик читає заяви, які написав до обласної міліції, міської та обласної прокуратур. Він вимагає покарати міліціонерів
Тернополянин Сергій Цвик читає заяви, які написав до обласної міліції, міської та обласної прокуратур. Він вимагає покарати міліціонерів

Четвертий тиждень тернополянин Сергій Цвик, 30 років, ходить із гіпсом на руці. 19 грудня йому зламали правицю в громадському пункті охорони порядку N1 у центрі Тернополя.

— Уже навіть писати лівою навчився, — Сергій протягує ліву руку для привітання. — Тренувався на заявах у прокуратуру та міліцію.

19 січня Цвик із двома друзями святкували Водохреще в ресторані "Україна". Близько шостої вечора один уже вийшов, інші одягалися.

— Коли ми вийшли, то Ігоря вели двоє міліціонерів, — пригадує Сергій. — Ми наздогнали його біля опорного. Виявилося, хтось із відвідувачів сказав, що Ігор його побив. Ми почекали в коридорі хвилин 10, потім чую крик і гуркіт із кабінету. Думав, Ігоря б"ють. Я мав фотоапарат, забіг, став сфотографувати, щоб мати докази. Тут міліціонери з матами налітають: "Віддай фотоапарат, бо тут фотографувати заборонено". Стали викручувати руку, що аж хруснуло.

Міліціонери забрали фотоапарат. Ігор викликав "швидку". Цвику наклали гіпс, зафіксували середній ступінь сп"яніння.

— Так, ми трохи випили за Йордан, але ж це не привід руки ламати, — запевняє Сергій. — Друзів протримали в "опорному" до півночі, мене — до третьої ночі. Тричі казали розписатися, що не маю претензій, та я не здався.

Наступного дня гіпс наклали й другові Сергія. Міліціонери зламали йому мізинець. Цвик написав скаргу в обласну міліцію та обласну і міську прокуратури.

— Зараз кажуть, що ведуть службове розслідування, — розповідає. — Хоча раніше міська прокуратура відмовила в порушенні справи.


Міліціонерів не звільнили від виконання обов"язків. Вони кажуть, що чоловіки самі спровокували їх.

— З Ігорем ми нормально спілкувалися, доки в кабінет не увірвався Цвик. Почав фотографувати, лаявся, — пояснює 55-річний Віктор Стойко, начальник громадського пункту охорони порядку N1. — Перелом отримав, бо кинувся на міліціонера. Той захищався, застосував силу. Мені піджак порвали. Таких гостей, як ці троє, за 15 років не було.

Чоловік, який звинуватив Ігоря в бійці, зізнався, що помилився. Кривдником називає Цвика.

Зараз ви читаєте новину «Сергію Цвику зламали руку в міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути