пʼятниця, 21 червня 2013 00:00

Селян розстріляли на ячмінному полі

— Я просто стоял, а они нападали, стреляли. Попали в глаз, живот, пах. Ружье было заряжено дробью через одно с резинками. Если б попали в голову — убили бы, — розповідає 31-річний Олександр Обода з села Чаусово-2 Первомайського району Миколаївщини. Працює на місцевій "Агрофірмі Корнацьких". 17 червня на її робітників напали невідомі з рушницями, хотіли скосити їхній ячмінь.

Того ранку до офісу "Агрофірми Корнацьких" під'їхали чотири автобуси з чоловіками. Почали ламати ворота, трощити вікна. Робітники кинулися захищати приміщення, їм на поміч збіглися жителі Чаусового-2. Нападники відстрілювалися з помпових рушниць.

У цей час на поля агрофірми заїхали кілька комбайнів державної продовольчої компанії "Україна" і 20 вантажівок. Почали косити не достиглий ячмінь. Селяни побігли на поля, однак 10 га ячменю встигли скосити.

— Работніки пішли поля захищати, бо за рахунок них вони тільки й живуть, — говорить 41-річна Ганна Іверець із Чаусового-2. — На моїх очах здоровий такий жлоб ударив жінку арматурою в голову, ще один стрельнув охранніку в живіт гумою. Той скрючився, чуть не здох.

Селяни закидали нападників камінням і дрючками, загнали в автобуси, викликали міліціонерів. Ті опитали затриманих і відпустили.

"Агрофірма Корнацьких" обробляє 16 тис. га навколо Чаусового-2. Засновники фірми, Аркадій і Клавдія Корнацькі, приватизували землю 2001-го.

Однак два роки тому Первомайський районний суд скасував державні акти, 1,5 тис. га повернули до земель запасу району, потім роздали бюджетникам. Ті, у свою чергу, начебто віддали паї в оренду державній продовольчій корпорації "Україна". "Агрофірма Корнацьких" рішення оскаржувала і продовжила обробляти поля.

Після конфлікту 17 червня чотирьох скалічених селян забрали до лікарні. Міліціонери встановили особи лише чотирьох нападників. У машині одного з них вилучили пристрої для стрільби гумовими кулями, газово-шумовий пістолет, сокири, залізні прути і труби.

Зараз ви читаєте новину «Селян розстріляли на ячмінному полі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути