вівторок, 15 травня 2007 07:03

Сашко Карачевський відсудив у шкільних хуліганів 6,5 тисячі гривень

Автор: фото: Світлана ЗОЗУЛЯ
  Харків’янин Олександр Карачевський зараз вчиться у десятому класі. Після травми голови він покинув футбол і займається комп’ютерним дизайном
Харків’янин Олександр Карачевський зараз вчиться у десятому класі. Після травми голови він покинув футбол і займається комп’ютерним дизайном

Суд Фрунзенського району Харкова минулого тижня частково задовольнив позов приватного підприємця 38-річної Галини Карачевської, яка вимагала виплатити 40 тис. грн компенсації за побиття її 16-річного сина Сашка. Хлопця покалічили старшокласники Олександр Новосельський, 19 років, та Дмитро Кравченко, 20 років.

Пригода сталася три роки тому. Сашко Карачевський вчився в сьомому класі Харківської школи N160. Він був відомим серед однолітків як воротар шкільної футбольної команди. Саша вчився в школі олімпійського резерву й незабаром мав бути воротарем молодіжної збірної харківського футбольного клубу "Металіст".

У травні 2004 року в школі Сашка зупинив старшокласник і попросив автограф.

— Я кажу "Облиш, спішу", — згадує Олександр. — Потім пролунав дзвінок і мене обступили кілька хлопців. Ударили в живіт. Потягли через вестибюль на вулицю. Їх було багато. Всі побігли дивитися. Я вирвався і втік назад на уроки.

Після занять за шкільним парканом на Сашу чекав натовп.

За школою N160 старшокласники зазвичай з"ясовували стосунки. Бійки збирали багато глядачів із учнів молодших класів. Щоб подивитися, як битиметься воротар шкільної команди, прийшли кількадесят учнів.

Воротаря били Олександр Новосельський і Дмитро Кравченко. Публіка криками підбурювала бійців.

Додому Сашко прийшов закривавленим, у подертому одязі. Мати викликала "швидку". Лікарі констатували тяжку черепно-мозкову травму й два переломи руки. До школи пішов розбиратися батько хлопця.

Публіка криками підбурювала бійців

— Директриса Лідія Максимова сказала, що нічого не бачила, — розповідає Галина Карачевська, — і махнула рукою. Мовляв, однією розбитою головою більше, однією менше.

Батьки Саші написали заяву до міліції. Там порушили кримінальну справу за статтею "масове хуліганство". Поки тривало слідство, хлопець лікувався в нейрохірургії. Через травму голови йому на півроку заборонили дивитися телевізор, читати, робити зарядку. Найбільше він переймався пропущеними тренуваннями. За кілька місяців зрозумів, що про кар"єру професійного футболіста можна забути.

— У спорті не можна пропускати стільки занять, — зітхає Сашко. — Шовковський казав: "Один раз пропустиш — потім ніколи не надолужиш".


Восени Карачевський повернувся до рідної школи.

Директора школи Лідію Максимову звільнили після 20 років роботи. Райвідділ освіти не подовжив їй контракт. Олександр Новосельський і Дмитро Кравченко на той час училися в іншій школі. Фрунзенський райсуд визнав хуліганів винними, та вони одразу потрапили під амністію й не відбули покарання. Після інциденту Кравченки виїхали до Криму.

Нині десятикласник Карачевський у футбол не грає — йому досі заборонені фізичні вправи. Після футболу Сашко захопився комп"ютерним дизайном і поліграфією. Мріє стати професійним дизайнером.

Батьки хлопця Галина й Дмитро Карачевські півроку тому подали до суду позов, вимагаючи в батьків хуліганів компенсацію 40 тис. грн. Суддя зобов"язала їх виплатити постраждалому 2,5 тис. грн за лікування й 4 тис. грн за моральні збитки.

Зараз ви читаєте новину «Сашко Карачевський відсудив у шкільних хуліганів 6,5 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути