Ексклюзиви
пʼятниця, 17 травня 2019 07:35

Саморобна граната вбила трьох чоловіків

5 травня у селі Вільне Макарівського району на Київщині від саморобної вибухівки загинули троє чоловіків — брати 26-річний Олег і 29-річний Едуард Скрипники, їхній товариш Владислав Тимощук, 22 роки.

— Усе сталося у хаті, де жили мої хлопці. Удосвіта збиралися на рибалку. Он скільки вудочок наготували, — показує у куток кімнати мати загиблих братів 59-річна Людмила Скрипник. Там складено зо п'ять вудок і сак. — Видно, хотіли глушити рибу тротилом.

Олег Скрипник — наймолодший син Людмили Яківни. Єдиний із загиблих мав сім'ю. Лишився 4-річний хлопчик.

— Олєжка ось тут лежав. Ні грудей, ні рук, половина лиця чорного, — веде у крайній кут кімнати жінка. Навколо сліди крові, уламки скла. — Вовка (найстарший син Людмили. — ГПУ) накрив брата ковдрою. Я потєряла сознаніє, коли це побачила. Ховали сина у закритій труні.

— Він у АТО двічі їздив, — говорить 27-річна Лілія Скрипник, дружина Олега. — Відслужив два роки. Я його у Бога вимолила, щоб повернувся звідти живий. А тут не вберегли. Ніхто не знав, що у нього є такі небезпечні речі.

Першими вибух почула родина Володимира Скрипника. Він із дружиною та чотирма дітьми спали у сусідній кімнаті.

— Чоловік зразу ж побіг туди. Мені не можна таке бачити, бо вагітна. Викликали "скору". Забрала дітей і швиденько завела їх до сусідки, — згадує Альона, дружина Володимира.

22-річному Владиславу Тимощуку відірвало руки. Помер наступного дня. Ще за два дні у лікарні зупинилося серце Едуарда. Його сильно покалічило осколками.

— Я вчила цих хлопців. Хороші були — активні, розумні, добрі. У навчанні не пасли задніх, — розповідає 35-річна Світлана Медведчук, учителька місцевої школи. — Владік у жовтні торік вернувся з армії. Казав, важко там було, але тримався. Олег — завжди милий, привітний. Едік — серйозніший і шустріший.

На момент вибуху тротил був у руках Олега.

— Звинувачувати когось одного не можна, — додає вчителька. — Те, що Олег прийшов з АТО — для мене не показник. Зараз вибухівку може дістати кожен.

Зараз ви читаєте новину «Саморобна граната вбила трьох чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути