четвер, 25 вересня 2008 07:13

Рішення суду видавав адвокат

Приватний адвокат Петро Сікало з райцентру Лисянка Черкаської області видавав рішення суду про оформлення спадку на землю, майно та гроші. Шахрайство виявив голова райсуду Петро Борисенко, 60 років.

— Кілька місяців тому звертається до мене Надія Клинковська, юрист райдержадміністрації, — каже Петро Борисенко. — Петре Івановичу, каже, що це ви зобов"язуєте земельні паї надати. І дає список із 19 прізвищ. Жоден із чотирьох наших суддів цих рішень не видавав. І печатка не наша стоїть.

Голова райсуду звернувся до кадастрової служби району, бюро технічної інвентаризації, селищної та сільських рад. У разі надходження схожих рішень попросив повідомляти йому особисто.

— Так виявили додатково ще 41 фальшиве рішення, — зазначає Петро Іванович. — Я поскаржився до прокуратури, додав списки. Після перевірки обласного управління по боротьбі з організованою злочинністю виявили фіктивні рішення. Нараховується близько півтисячі потерпілих.

За словами 43-річної Наталії Таран із обласної міліції, адвокат обіцяв оформити документи на спадщину протягом дня. За це просив 1000 грн. Люди погоджувалися, бо не хотіли витрачати час у чергах до установ.

Проти Петра Сікала порушили кримінальну справу за шахрайство.

Зараз ви читаєте новину «Рішення суду видавав адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути