вівторок, 19 квітня 2011 05:45

Резервні землі села віддали одному чоловіку

Автор: фото: Андрій ЯНОВИЧ
  Мешканці села Кам’янки Підволочиського району Тернопільщини прийшли до губернатора Валентина Хоптяна просити ділянки із резервного фонду сільради. Чиновник не вийшов
Мешканці села Кам’янки Підволочиського району Тернопільщини прийшли до губернатора Валентина Хоптяна просити ділянки із резервного фонду сільради. Чиновник не вийшов

Жителі села Кам'янки Підволочиського району Тернопільщини вимагають, аби їм роздали землі резервного фонду сільради. Зараз її віддають в оренду фермеру Михайлові Глушку.

— Так надіялася, що хоч півгектара з тої землі отримаю. А то зараз із 50 соток живемо семеро: я з чоловіком і двома дітьми, сестра, мама і бабця. Земля тіки та, що бабця як пай із колгоспу отримала. Більше ніхто нічо не дає. Боюся, що й цього разу не дадуть, — каже 31-річна Зоряна Лукасевич із Кам'янок.

Земельну ділянку з резервного фонду сільради хочуть отримати 150 селян. Землею розпоряджається райадміністрація.

— Йдеться про 190 гектарів, — пояснює кам'янчанин 53-річний Микола Негода. — Раніше їх обробляла місцева агрофірма, але потім суд забрав землю, а голову держкомзему, який землю фірмі віддав, поперли з роботи. Бо всьо без тендеру було. Коли вияснилося, що в селі скільки поля вільного — то була сенсація. Та новина розійшлася швидше, ніж по інтернету. Люди землі не мають, а згідно із законом можуть розраховувати на 2 гектари. От усі, хто паю з колгоспу не отримав, і написав у район заяву. Але нам відповідають, що ніхто не може претендувати на цю землю, бо вже є рішення, щоб віддати її під фермерське господарство Михайлові Глушку.

Селяни підозрюють, що розподілом землі в селі керує безпосередньо губернатор області 55-річний Валентин Хоптян. Він родом із Хмельниччини. Коли працював головою райадміністрації в Підволочиську, оселився у Кам'янках. Звідси до райцентру — 10 км.

— Михайло Глушко, якому оце землю виділяють, дав свій будинок під житло губернатору. Як вони познайомилися і які в них стосунки — ніхто не знає, — каже Негода. — Я не маю щось проти нього особисто, але ж людям обідно. Як так, що 150 селянам, які землі не мають, відмовляють. А чоловіку, в якого живе губернатор, без проблем дають 190 гектарів.

Кам'янчани двічі їздили до обласної адміністрації, вимагали зустрічі з Хоптяном. Він не виходив. Останнього разу скарги вислухав голова обласного держкомзему. Пообіцяв, що в село приїде робоча група з адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Резервні землі села віддали одному чоловіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути