пʼятниця, 21 квітня 2017 07:35

Працівники недіючого дитсадка 16 років отримують зарплату

У райцентрі Гайсин на Вінниччині працівники недіючого дитсадка 16 років отримують зар­плату. Його закрили 2001-го, коли передали із власності цукрового заводу міській раді.

— Цукровий завод закрили через банкрутство. Директор утік. Я був головою профспілки і разом із головним інженером займався передачею майна міській раді, — розповідає 56-річний Сергій Рижак. — Віддали клуб, гуртожитки і дитсадок. Просив тоді мера не закривати садочок, він не захотів. Наприкінці навчального року випустили старших діток, менших перевели в інші заклади — майже 120 вихованців.

— Дитсадок був у гарному стані. Пропрацював 12 років. Мав сучасне обладнання в пральні і на кухні, меблі. Місяць тому побачив, що від нього лишилось — вибиті вікна й двері, знята сантехніка, батареї. Собаки лазять, пляшки валяються, розруха. Потім з'ясував, що шість працівників садочка досі отримують ставки. З преміями, все як положено. Рахуються завідуюча, двірник — чоловік завідуючої, завгосп і три сторожі. Щомісяця їм перераховують майже 15 тисяч гривень з бюджету міста. За всі роки набігло біля 2,5 мільйона. Ще й грамоти завідуюча отримувала, — говорить Рижак.

У міській раді підтвердили виплату коштів.

— Ставки залишили, щоб зберегти приміщення і територію садочка, — каже голова міста 72-річний Анатолій Гук. — Якби там не було сторожів, то все б розтягнули та занапастили. Завідуюча — щоб сторожами і двірником хтось керував та вів документацію.

Міська рада має намір відкрити дитсадок, розпочала ремонт. На будівельні роботи виділили 3 млн грн з міського бюджету. Ще 5 млн дав народний депутат-мажоритарник.

Зараз ви читаєте новину «Працівники недіючого дитсадка 16 років отримують зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути