пʼятниця, 22 лютого 2019 07:00

П'ятеро українців загинули дорогою з Варшави

На трасі біля села Пишне Лубенського району на Полтавщині увечері 19 лютого перекинувся "Фольц­ваген Т-5". Їхав із польської Варшави у Запоріжжя. Загинули п'ятеро пасажирів – двоє чоловіків, 29 і 34 років, та жінки – 60, 41 та 29 років.

Усі – жителі Запорізької області. 31-річний водій мікроавтобуса вижив. Отримав переломи ніг і тазу, забій грудної клітки та струс головного мозку. З травмами його забрали до районної лікарні.

– Там гарна дорога, по дві смуги в кожен бік. Мікроавтобус занесло в кювет, біля кафе "Лінива Віра" він перекинувся. Коли ми під'їхали, на узбіччі обличчям донизу лежали двоє чоловіків. Були мертві, – розповідає очевидець 42-річний Микола із села Засулля. – Рятувальники діставали інших. Водій був при тямі. Сказав, що не втримав машину на слизькій дорозі. Віз семеро людей, двоє вийшли в Києві.

Водій не є власником мікроавтобуса. Зареєстрований на іншого мешканця Запорізької області. Маршрут був нерегулярним перевезенням. Попередньо водій знайшов пасажирів із Варшави в Україну через сервіс "БлаБлаКар".

– "Фольцваген" зачепив колесом відбійник і злетів на узбіччя. Причини встановлюють слідчі, – каже 49-річний Юрій Сулаєв з обласної поліції. – Водій міг заснути за кермом чи на щось відволіктися. Перевіряється також стан дорожнього покриття на ділянці дороги, де сталася аварія. Тіла всіх загиблих ідентифікували. Родичів повідомили.

Якщо винним у аварії визнають водія, його можуть ув'язнити на 10 років.

Зараз ви читаєте новину «П'ятеро українців загинули дорогою з Варшави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути