четвер, 14 травня 2009 18:57

П"ятеро дітей отруїлися через пожежу в готелі

Автор: фото: Інна ЧЕРВІНЧУК
  Учасниці ІV Міжнародного фестивалю народної хореографії ”Барвінкове кружало” лікуються у реанімації Вінницької обласної лікарні. Медики запевняють, що життю дітей з Білорусі та Росії нічого не загрожує
Учасниці ІV Міжнародного фестивалю народної хореографії ”Барвінкове кружало” лікуються у реанімації Вінницької обласної лікарні. Медики запевняють, що життю дітей з Білорусі та Росії нічого не загрожує

8 травня близько 5.00 п"ятьох учасниць IV Міжнародного фестивалю народної хореографії "Барвінкове кружало" доправили до Вінницької обласної дитячої лікарні. Фестиваль проходив із 5 по 10 травня. Дівчата з Росії та Білорусі отруїлися димом під час пожежі у готелі "Профспілковий" по вул. Хмельницьке шосе, 2.

— Ми лягли спати опівночі, бо були на дискотеці, — розповідає російською 9-річна Настя Клєнікська з Мінська. — Десь під ранок у двері постукав наш керівник Тимофій Сергійович. Наказав негайно вибігати на вулицю, бо в готелі пожежа. В коридорі був чорний їдкий дим. Він ішов від холодильника, який горів. Я спала не в своїй кімнаті, тому побігла до себе по туфлі. Наковталася диму. Досі в носі сажа.

Дівчина лежить у палаті реанімації під крапельницею. У неї пульмоніт — ураження дихальних шляхів продуктами горіння.

 — Займання холодильника першим помітив черговий міліціонер, прапорщик Андрій Сташко. Це було о 3.50. За 15 хвилин він підняв усіх на ноги. Хорватів о дев"ятій ранку переселили у готель "Південний Буг", а білорусів — у готельний комплекс "Дубовий гай". Делегація росіян від переселення відмовилася, — каже художній керівник фестивалю Петро Бойко, 51 рік.

В одній палаті з Клєнікською лежать білоруски 10-річні Настя Семенюк та Діана Врублевська. В сусідній лікуються 12-річна Аліна Ратова та на два роки старша Аліна Подшивалова з російського Воронежа.

Заввідділення реанімації Георгій Бабенков, 49 років, запевняє: загрози життю потерпілих немає.

— Стан двох дітей середньо-важкий, вони наковталися диму. Ще у трьох — легкий. Пацієнтів з інших країн лікуємо державним коштом. Для себе я зробив висновок, що про наших дітей так не піклуються. Бачив бідну сім"ю, яка мусила продати корову, щоб вилікувати своє дитя. Їм ніхто не допомагав.

У 7-поверховому готелі мешкали 92 учасники фестивалю із Білорусі, Росії, Хорватії та України. 75 із них — діти.

— Загоряння виникло у несправному та непід"єднаному до електромережі холодильнику на сходовому майданчику третього поверху. Хтось підпалив його навмисно, — каже Олександр Кутовий із управління Міністерства надзвичайних ситуацій на Вінниччині.

9 травня в обласному муздрамтеатрі відбулася церемонія закриття фестивалю.

— Усе це ми пропустили, — говорить Діана Врублевська. — Але Вінниця сподобалася. Нам зробили дискотеку, ми ходили у музей, де бачили скелет справжнього мамонта. На жаль, не змогли покататися на катері річкою Південний Буг.

Учасники фестивалю повернулися додому. Їхні батьки претензій до організаторів не висувають.

Зараз ви читаєте новину «П"ятеро дітей отруїлися через пожежу в готелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути