Ексклюзиви
вівторок, 09 липня 2013 06:30

"Пуля прошла в нескольких сантиметрах от сердца, прошила легкое"

Автор: фото: Тетяна Заровна
  Донеччанин Данило Висотченко з однокласниками грався у дворі, коли йому в спину влучила куля
Донеччанин Данило Висотченко з однокласниками грався у дворі, коли йому в спину влучила куля

Десятий день міліціонери розшукують мешканця будинку №26 із вул. Терешкової в Донецьку, який 30 червня розстріляв дітей із пневматичної гвинтівки.

Того дня підлітки гралися у дворі будинку №7 на вул. Жарікова. Стріляли петардами. Із вікна будинку на вул. Терешкової, 26 визирнув чоловік. Лаяв дітей за шум, проганяв із двору. За мить пролунав постріл. Куля влучила в четвертокласника 10-річного Данила Висотченка.

— Мальчика привезли в тяжелом состоянии, — каже Олег Ступаченко, завідувач реанімаційного відділення обласної лікарні. — Свинцовая пуля прошла в нескольких сантиметрах от сердца, прошила легкое. Достать её удалось на третий день. Все это время мы очень боялись, ведь пуля двигалась по телу.

— Сын два дня провел в реанимации, меня к нему не пускали, — говорить 40-річна Лариса Висотченко, мати хлопця. — Операция длилась 2,5 часа, из легких кровь откачивали. В первые дни я была в шоке — как можно расстреливать детей? Меня успокаивали: мол, его уже нашли, он просит на коленях прощения. А теперь говорят, что его личность не установлена.

Данило — білявий худорлявий школяр. Ходить лікарняним коридором. Показує пов'язки на спині і грудях.

— Со мной были одноклассники Ваня, Вова, и ребята из другого класса — Владик, Диана, Богдан, Денис, — згадує. — Мама дала деньги на мороженое, а мы купили эти петарды. 60 штук за 4 гривны. Они не громкие. Этот дядька был пьяный, я даже не разобрал, что он кричит.

Не каждый с высоты попадет в движущуюся цель

Вул. Терешкової — у спальному мікрорайоні на околиці Донецька. Тамтешні 9- і 10-поверхівки стоять близько одна від одної. Куля влучила в Данила на ґанку між будинками №5 і №7 на вул. Жарікова. Звідти до дому №26 на вул. Терешкової, 26 — 100 м.

— Тут была лужа, в неё мы бросали петарды. А оттуда мужик крикнул: "Расходитесь, буду шмалять!" — згадує 9-річний Владислав Колосков, який був із Данилом. — Даня спиной повернулся, пошел к крыльцу. Резко согнулся, на спине появилась кровь.

Дитячий майданчик будинку порожній. Батьки бояться відпускати дітей на вулицю.

— Тот тип живет в первом подъезде, — неохоче каже пенсіонерка, яка сидить на лавці біля будинку. — Он постоянно стреляет. В нашем дворе находили подстреленных котов, голубей. Недавно дворовую собаку застрелил. Он снайпер. Не каждый с высоты попадет в движущуюся цель. Но он все равно отвертится.

На горищі будинку №26 міліціонери виявили саморобний тир: десятки розстріляних бляшанок, паперових мішеней.

Данила ранили із пневматичної рушниці. На моделі калібром 4,5 мм дозволу не треба. Однак у магазинах продають потужні пневматичні рушниці, калібром 5,5 мм, на які потрібна ліцензія. Такі уражають ціль на відстані до 110 м, можуть бути оснащені оптичним прицілом. Коштують від $1 тис.

Зараз ви читаєте новину «"Пуля прошла в нескольких сантиметрах от сердца, прошила легкое"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути