вівторок, 21 травня 2013 05:00

"Пулі пролетіли якраз над дитиною"

— Як бахне щось за кіоском, я аж присіла. Думала, петарду школьніки рвонули. Коли з-за угла вискакують троє хлопців. В одного в голові дірка, кров аж по спині тече. За ними женуться п'ятеро з монтіровками, дубінками. Хтось оре: "Уб'ю, су...а!" — 28-річна полтавка Лариса згадує 15 травня. Тоді по обіді дві групи чоловіків влаштували бійку зі стріляниною на перетині вулиць 23 Вересня і Калініна.

— Тут народу всігда повно, мамочки з колясками гуляють — продовжує жінка. — У всіх почалася ужасна паніка. Один товстий мужик через турнікет на дорогу вискочив, як кенгуру. Жінки коляски поперекидали, похапали дітей і побігли через трасу. Ті стрілки — молоді хлопці, натоптані і бритоголові.

Чоловіки стріляли з травматичної зброї.

— Бачу, дівчинка років 9 на велосипеді їде, поруч — мама йде. Перший із компанії порівнявся з малою, розвернувся і вистрелив. Ті другі його доганяють, двічі стріляють у спину. Пулі пролетіли якраз над дитиною, — згадує 25-річна Катерина Пузир, інший свідок. —  Трохи далі чоловік п'ять-сім билися врукопашну. Досі перед очима стоїть картинка: лисий мужик із животом, на вигляд років 35, лупить міліцейським кийком хлопця. По почках, хребту, голові. Той вивертається, кулаками махає. В обох футболки в крові. У тролейбусі люди завмерли. А тоді розкричалися: "Стріляють! Вертаються 90-ті роки! Визивайте міліцію". Біля мене дід сидів, крикнув у толпу: "А куди дзвонити? Ми ж у незалежній країні живемо!".

Чоловіки забігли за будинок на вул. Калініна, 26. У дворі стріляли ще 10 разів. Потім у двір заїхала іномарка з простреленим склом, кілька чоловіків сіли в неї і втекли. Решта розбіглися дворами.

— Сусідка з онучкою гралися у дворі. Побачили бандитів, і потікали у під'їзд. Бояться виходити, — каже мешканка будинку №26.

Міліціонери з'ясовують, хто зчинив стрілянину. На її місці вилучили 10 гільз.

Зараз ви читаєте новину «"Пулі пролетіли якраз над дитиною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути