середа, 09 січня 2013 00:00

"Приїхали двоє чоловіків: "Мужик, вимітайся по-харошому"

Автор: Фото: Михайло САВОЛЮК
  В’ячеслав Мислінський з міста Могилів-Подільський Вінницької області звів на території власної агрофірми ”Гарант” приватний будинок. Зараз на підприємство і територію претендують інші власники, чоловіка не пускають до хати
В’ячеслав Мислінський з міста Могилів-Подільський Вінницької області звів на території власної агрофірми ”Гарант” приватний будинок. Зараз на підприємство і територію претендують інші власники, чоловіка не пускають до хати

62-річного підприємця В'ячеслава Мислінського з міста Могилів-Подільський на Вінниччині невідомі чоловіки 10 днів тримали замкненим у власному будинку. Вимагали відмовитися від підприємства "Гарант".

— Зранку 22 грудня вийшов провести жінку на роботу, — згадує В'ячеслав Пилипович. — Раз, а вийти не можемо. Ворота заблоковані ззовні ланцюгом і замком. Дивлюсь у щілину, а там п'ятеро чоловіків пильнують. "Що за діла, хлопці?". А вони: "Нам сказали нікого не впускати й не випускати". Моя Наташа худенька, то я її підсадив, і вона перелізла через ворота. Вони в нас металеві, 2,5 метра висотою. А мені куди лазити, як у мене 170 кілограм ваги.

Будинок Мислінського має 400 "квадратів". Розташований на території агрофірми "Гарант", яка вирощує в теплиці овочі. Мислінський створив її 20 років тому на землі колишньої військової частини неподалік центру міста. Підприємство займає 3,13 га.

— От на ці землі хтось і поклав око, — каже чоловік. — Коли під час повені розливається Дністер, то це єдина ділянка міста, яку не топить. А головне — біля кордону з Молдовою. Ввечері жінка прийшла, а її не пускають. То я перекинув через забор її речі, й вона поїхала до матері. А я сидів. Кінчилися хліб, цукор, ліки від серця. Просив хлопців, щоб змилувалися. Але мені тільки: "Підписуй документи на відмову від фірми".

23 грудня Мислінський викликав міліціонерів. Ті приїхали, зафіксували ситуацію й поїхали.

— Міліціонери лише стежили, щоб не було фізичної розправи. У корпоративні відносини втручатися не можуть, — каже Ірина Добровольська з обласної міліції.

В'ячеслав Пилипович говорить, що досі володіє "Гарантом".

— Сфальсифіковані суди проти нас ще тривають. Частину земель уже відібрали й перевели на баланс міськради. Я підозрюю, що до терору причетний наш мер Петро Бровко. 20 грудня до мене приїхали двоє чоловіків і кажуть: "Мужик, вимітайся по-харошому". Обіцяли побити вікна, нас із жінкою викинути на вулицю. Але тоді я не вірив.

Чоловіка випустили по обіді 31 грудня. Допомогли члени громадської організації "Інститут сприяння демократичному розвитку громад".

— Ми просто зняли ворота. Але це була не остання спроба захвату. Для Могилева-Подільского такі атаки — звична справа, — каже 47-річний Михайло Саволюк, керівник організації.

Зараз ви читаєте новину «"Приїхали двоє чоловіків: "Мужик, вимітайся по-харошому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути