середа, 19 січня 2011 02:00

"Понятно, вона ж майор СБУ"

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Таксист Михайло Боголюб не схотів везти п’яну пару
Таксист Михайло Боголюб не схотів везти п’яну пару

У донецького таксиста 37-річного Михайла Боголюба арештували автомобіль і житло. Можуть посадити на вісім років. Його звинувачують у загибелі чоловіка.

— Виклик від диспетчера получив увечері 25 вересня, — згадує Михайло. — Приїхав учасно.

За 3 хв. після прибуття таксист передзвонив диспетчеру, сказав, що пасажирів не везтиме. Ще за 3 — просив вислати допомогу і "швидку".

— У машину сіла п'яна пара з дитиною, — каже. — Розверещалися: "Ви, таксисти, грьобані наркомани, ми 40 хвилин чекаємо". Показую їм телефон, там зафіксований час виклику. Нуль уваги. Мужик кричить, обізвав мене козлом. Метрів 100 я проїхав і став: "Виходьте!". Жінка і дівчинка вийшли, а мужик уперся: "Вези мовчки, доки весь твій рід не поховав". Потім так вліпив дверима, що заглушки повилітали. Тільки виходжу — вдарив мене.

Пасажир кинувся на таксиста. Потім до клієнта долучилися чоловік і жінка, які проводжали його.

— Жінка так професійно тріснула, що я поняв: треба тікать, — продовжує шофер. — Сів, завів, рушив, а мужик далі лупить мене через вікно. Я очі закрив, руля держу, дав газу. Він тримав за двері та бився. Раптом визг гальм, удар.

Нападника ударила зустрічна машина — тієї ж служби таксі "Сервіс".

— Ми одразу зрозуміли, що він якийсь крутий, — каже 36-рiчний Юрій Скакунов, колега Боголюба, який тоді приїхав на місце. — Купа крутих машин. Якийсь генерал давав доручення.

35-річний Юрій Іванченко загинув. На місце приїхали міліціонери.

— Начальник слідчого відділу зразу сказав: "Ти попав", — згадує Боголюб. — Показав посвідчення загиблого: "Представник президента України в суді". Коли я сказав, що його жінка мене професійно била, відповів: "Понятно, вона ж майор СБУ".

Щодо Боголюба порушили кримінальну справу. За статтею "Порушення правил дорожнього руху, яке призвело до загибелі людини". Хату й машину арештували. Потерпіла Ірина Іванченко вимагає відшкодувати 200 тис. грн. Запевняє, що таксист тричі штовхнув її бампером.

14 січня Куйбишевський райсуд Донецька розглядає питання про запобiжний захiд. Слідчий вимагає взяти таксиста під арешт.

— Не треба, в мене мати лежача, жінка хвора, доньці 4 роки, — просить суддю Михайло. — Куди я від них дінусь. Якщо посадять —  ніколи не доведу, що не винен.

Суддя виходить до нарадчої кімнати. Повертається за 2,5 год. До завершення слідства залишає таксиста на підписці про невиїзд. Пояснює, що той — інвалід третьої групи, а його матір — першої.

Михайло Боголюб падає на лаву, затуляє обличчя руками: "Пробачте, емоції".

— Спасибi, ваша честь, за законне рішення, — вигукує його адвокат 33-рiчний Дмитро Шевченко.

— Думав, суддя послухається слідчого, — зітхає Боголюб. — Я судимий три рази, але ніколи не звертався до адвокатів — знав, що винен. А тут почав нове життя — одружився, батьком став, і на тобі. Якщо хтось тут і винен, то тільки випита ними горілка. Обіцяли знищити мій рід і виконали. Слідчий вiдiбрав "ланоса", хоч машина годувала сім'ю. Арештував хату.

— Жодна експертиза не підтвердила провину Михайла, — говорить адвокат. — У правилах не сказано, як поводитися водієві, якщо хтось повис на його дверях і б'ється.

Слідчий Олександр Полєєв від коментарів відмовився.

Зараз ви читаєте новину «"Понятно, вона ж майор СБУ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути